cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

El fiscal demana 38 anys per a De la Rosa per apropiació indeguda i falsedat

Sol·licita 4 anys per a Manuel Prado en l'operació Wardbase, també dins del cas KIO

El fiscal Anticorrupció adscrit al cas Kio, Salvador Viada, sol·licità ahir un total de 38 anys de presó per al financer Javier de la Rosa pels delictes d'apropiació indeguda, maquinació per alterar el preu de les coses i falsedat. A més, en l'escrit de conclusions provisionals, sol·licita 4 anys, 2 mesos i un dia per a l'empresari Manuel Prado i Colón de Carvajal, per un delicte d'apropiació indeguda.

El fiscal sol·licita aquestes penes de presó per tres peces separades del cas Kio, que són les relatives a les operacions d'Icsa-Inpacsa, Croesus i Wardbase. En la peça d'Icsa-Impacsa la jutgessa Teresa Palacios ha investigat la venda d'ambdues papereries propietat de Torras. La peça relativa a Croessus ha seguit la pista d'una transferència de 27'4 milions de dòlars que KIO realitzà el juny de 1988 a persones no identificades. En la peça de Wardbase, la magistrada ha investigat el pagament de 2.000 milions de pessetes a aquesta societat.

Per les dues primeres, que es jutjaran en una única vista, el fiscal sol·licita 28 anys de presó per a De la Rosa, mentre que per a Wardbase, en demana 10 anys. Per l'operació Wardbase, la Fiscalia Anticorrupció demana també 10 anys de presó per a l'exconseller delegat de Torras Jorge Núñez Lasso de la Vega, per falsetat i apropiació indeguda, i 4 anys i 2 mesos per a Manuel Prado i Colón de Carvajal per l'últim delicte.

En Icsa-Inpacsa, el fiscal demana 19 anys de presó per a De la Rosa i Núñez; 17 per a l'exassessor de Torras Plinio Coll Gutiérrez, l'exdirector de finances Richard Robinson i l'exconseller Manuel Guasch Molins; 12 per a l'abvocat i exassessor de Torras Juan José Folchi; 6 per al president del grup irlandès Smurfit, Michael Smurfit; i 2 anys i 4 mesos per als apoderats de Torras José María Sot i Miguel Soler Sala (també exdirector financer). Per Croesus, les penes sol·licitades són de 9 anys per a De la Rosa per apropiació indeguda i falsedat, i 4 per a Miguel Soler per l'últim delicte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris