algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El Congrés aprova la 'Llei d'Acompanyament' amb el suport del nacionalistes

Durant el Ple de la cambra, el PSOE acusà el PP d'intentar «rentar la cara d'Aznar i Villalonga»

El Ple del Congrés dels Diputats aprovà ahir amb els vots a favor del Grup Popular, CiU, PNB i Coalició Canària, i el rebuig de PSOE i IU, el Projecte de Llei de Mesures Fiscals, Administratives i de l'Ordre Social, anomenada Llei d'Acompanyament, dels Pressuposts Generals de l'Estat de l'any 2000 i la seva remissió al Senat. Les opcions de compra d'accions, anomenades stock options, ocuparen la major part del debat plenari, que serví, novament, perquè el PSOE i el PP obrissin un front nou de batalla.

El projecte de la Llei d'Acompanyament conté, a la fi, l'esmena transaccional del Grup Popular a dues esmenes presentades per Izquierda Unida, i per la qual es limita el tracte fiscal respecte de rendiments de treball de les opcions de compra d'accions. Així, tindran tractament fiscal de renda irregular "reducció del 30 per cent de la base imposable en el cas de rendiments amb un període de generació superior a dos anys" els ingressos derivats d'aquest tipus d'opcions de compra, sempre que no excedeixin el salari mitjà anual del conjunt dels declarants en l'IRPF, que per a 1999 quedarà fixat en 2'5 milions de pessetes. Les rendes obtingudes per stock options superiors al límit imposat per a la consideració de rendes irregulars, tributaran, segons l'esmena, segons el tipus fiscal corresponent de cada contribuent, que en el cas de directius i executius d'empreses sol coincidir amb el màxim legal, del 48 per cent.

Per altra part, la diputada socialista Arancha Mendizábal acusà el Govern de «castigar» els treballadors amb un augment de la imposició fiscal «per salvar la cara d'Aznar i Villalonga»; i assegurà que l'esmena transaccional defensada pel PP «genera més problemes que solucions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris