cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
17°

El Govern descarta que els etarres detinguts preparassin un atemptat

Piqué afirma que «ETA és el darrer grup terrorista que queda a Europa»

60620

El ministre portaveu, Josep Piqué, es desplaçà ahir fins a València.

El Govern no té «constància, en absolut» que els dos fills de veterans militants d'ETA detinguts per la Policia dimarts passat «s'haguessin plantejat cap atemptat o segrest com s'especulava», segons declarà ahir a València el portaveu de l'Executiu i ministre d'Indústria, Josep Piqué. Piqué afirmà que el Govern «no té constància» que l'activitat d'aquests dos detinguts, Arkaitz Sáez, de 22 anys, i Aratz Gómez, de 20, «anàs més enllà de la sostracció de determinat material per continuar amb l'activitat logística d'ETA».

El portaveu del Govern es referí, també, a la decisió de l'Exèrcit Republicà Irlandès (IRA), que el dimecres passat va anunciar que acceptava negociar l'entrega d'armes per impulsar la pau a l'Ulster; i va dir que «celebra», en nom de l'Executiu, que «en aquests moments en què ETA es configura com l'últim grup terrorista que queda a Europa» el procés de Pau a l'Ulster «es consolidi»; i que l'IRA hagi pres la decisió d'acceptar un Govern legítim, renunciar definitivament a la violència i negociar l'entrega de les armes».

En aquest sentit, declarà que li sembla «més lamentable» que ETA «pugui continuar tenint no sols activitat "encara que de moment mantengui la treva" sinó que pugui plantejar-se'n la continuïtat a través de la incorporació de persones tan joves com les que afortunadament s'han detingut».

El portaveu de l'Executiu afirmà que, de tota manera, «estam davant un procés llarg, difícil, en una treva indefinida»; i precisà que «s'ha d'aprofitar qualsevol oportunitat perquè la treva es transformi en definitiva». No obstant això, matisà que «no podem dir a la societat espanyola que no existeix el risc que en algun moment aquesta treva indefinida es trenqui», encara que «treballam perquè això no succeeixi i puguem dir que ETA abandona definitivament les armes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris