cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

Breus

• POLÍTICA

El cas AVE El secretari general del PP, Javier Arenas, assegurà ahir que el seu partit no té «en absolut» interès de convertir el cas AVE en un dels temes centrals de la campanya, després que l'exdirectiu de Filesa, Alberto Flores, implicàs dilluns passat la cúpula socialista en el presumpte finançament il·legal del partit a través del cobrament de comissions per l'adjudicació de l'AVE Madrid-Sevilla. Per la seva part, el secretari de Política Municipal del PSOE, Alfonso Perales, demanà ahir al ministre d'Economia, Rodrigo Rato, que admeti tot el que sap sobre Telefònica i es deixi de «desempolsar» Filesa, cas del qual es desglossà el sumari de l'AVE Madrid-Sevilla. «No volem que sigui un dels temes centrals de la campanya, però davant d'assumptes d'aquest tipus, ni cal mirar per altre lloc, ni negar l'evidència», manifestà Arenas. AGÈNCIES.

Vaga de drassanes Milers de treballadors de les drassanes públiques secundaren ahir la vaga de dues hores convocada pels sindicats UGT, CCOO, ELA, CAT i CIGA, que transcorregué sense incidents importants, en protesta per la política de privatització del Govern i la falta de suports de la Unió Europea (UE). La pràctica totalitat dels treballadors secundaren la vaga que, en alguns centres de traball, es perllongà més de dues hores, segons indicà una portaveu de Drassanes Públiques Espanyoles (AESA). EFE.

Demanen la prohibició del PVC Fa pocs dies la Comissió Europea proposà la prohibició de comercialitzar determinats tipus de xupes, joguines pels nins de 0 a 3 anys fabricats perquè se'ls fiquin en la boca. En concret, veten les joguines que contenguin certs ftlatos, substàncies que s'utilitzen per a la fabricació de PVC perquè poden ser perjudicials per a la salut del nin. L'organització Greenpeace no està satisfeta amb aquesta decisió perquè creu que hauria d'estendre's a qualsevol tipus de joguina que contengui PVC pels nins d'aquesta edat «doncs s'ho duen tot a la boca». Pablo Mascareñas, portaveu de Greenpeace, explicà que els ftalatos són unes sustàncies que passa del plàstic a la saliva del nin i que en alguns experiments amb animals ha provocat danys en el fetge, en els ronyons i en el cor. AGÈNCIES.

• CRÒNICA NEGRA

Arriben els morts de Kosovo Les despulles mortals dels dos policies i el guàrdia civil que divendres passat moriren en un accident d'avió a Kosovo arribaren ahir a la base aèria de Getafe (Madrid), on se'ls reté homenatge i se celebrà un ofici religiós en presència dels familiars de les víctimes, que no pogueren reprimir el plor. EFE.

• TRIBUNALS

Embarguen els comptes de Pinochet La Secció Tercera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional confirmà la decisió del jutge Baltasar Garzón d'acordar l'embargament, bloqueig i depòsit de tots els comptes de l'exdictador xilè Augusto Pinochet, tant les que consten al seu nom com als de terceres persones o familiars directes, segons la sentència. La Secció desestimà d'aquesta forma el recurs de queixa presentat pel Ministeri Fiscal contra aquesta decisió de l'instructor. En el seu recurs davant la Sala, el fiscal del cas exposava que com a conseqüència d'oposar-se a l'admissió de la querella contra Pinochet, a la seva presó i a la seva ampliació de presó, no podia sinó mostrar-se contrari per «raons de congruència» que es decretàs l'embargament dels seus comptes. E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris