algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Els accionistes de Terra tripliquen la inversió en l'estrena en la Borsa

Jornada històrica de la mà de l'empresa d'Internet, que se situa entre les 10 primeres per capitalització

L'expectació que havia aixecat l'estrena en la Borsa espanyola de la primera companyia dedicada al negoci d'Internet, Terra Networks, superà totes les previsions, i els accionistes triplicaren la seva inversió en el primer dia de cotització. Les accions de la filial de Telefònica tancaren ahir a 37 euros (6.156 pesetes), el que suposa una revalorització del 313'3 per cent respecte dels 11'81 euros (1.965 pessetes) que fou el preu que pagaren els inversors minoristes pels seus títols en l'Oferta Pública de Subscripció (OPS).

Els títols de Terra foren els més negociats ahir en la Borsa espanyola, en intercanviar-se quasi 12'3 milions, per valor de 60.368 miliones de pessetes. L'allau de peticions de compra obligà les autoritats borsàries a perllongar dues hores el període d'ajust de preus, fins a les 11'30 hores, així com a permetre que continuaren negociant els títols de Terra quan el mercat sobrepassava la seva hora habitual de tancament, les 17'00 hores.

La gran revalorització aconseguida ahir pels títols de Terra provocà també un augment equivalent de la seva capitalització, que arribà als 1'72 bilions de pessetes, fet que situa aquesta companyia en el novè lloc entre les empreses cotitzades, per davant fins i tot del Banc Popular o Unió Fenosa. Els títols de Terra començaren a cotitzar amb 26 euros (4.326 pesetes), el doble del preu de col·locació que es prengué com a referència, que foren els 13 euros (2.163 pesetes) per títol que pagaren els inversors institucionals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris