algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
19°

Breus

• HISENDA

Ha fet el 95% de les devolucions El vicepresident econòmic, Rodrigo Rato, avançà ahir al Congrés, en el tràmit pressupostari, que Hisenda ja ha efectuat, a data d'avui, el 95 per cent de les devolucions de l'actual campanya de renda, «fet que demostra que la gestió de l'Agència Tributària és clarament beneficiosa per al conjunt dels contribuents». A més, assenyalà, 85 de cada 100 declaracions que s'han realitzat, s'han confeccionat utilitzant el programa d'ajuda PADRE, davant el 35 per cent de l'any 1995.E.P.

• TRIBUNALS

702 anys per a Azurmendi i Pedrosa La Sala Penal de l'Audiència Nacional ha condemnat a un total de 702 anys de presó els etarres Mikel Azurmendi Peñagaricano i Maite Pedrosa Barrenechea com a autors responsables de l'atemptat perpetrat el 20 de maig de 1996 contra un autocar que traslladava militars fins a la Brigada d'Infanteria Mecanitzada X, a Cerro Muriano (Còrdova). En l'esmentat atemptat va morir el sergent de l'Exèrcit de Terra Miguel Àngel Ayllón Díaz-González i resultaren ferides quatre persones més.E.P.

Expedients del cas de la colza L'Audiència Nacional finalitzarà, en uns deu dies, la informatització dels expedients dels afectats per la síndrome de la colza que encara no han rebut els pagaments, per poder agilitar el cobrament de les indemnitzacions que se'ls deu com a conseqüència de l'enverinament massiu per oli de colza ocorregut el 1988, segons fixà la sentència de l'Audiència Nacional. E.P.

• POLÍTICA

Conde, sobre el PP i el PSOE L'expresident de Banesto i candidat del CDS a la Presidència del Govern, Mario Conde, afirmà ahir, en el marc de la conferència oferida a Salamanca sota el títol Llums i ombres del sistema democràtic espanyol, que «la política espanyola gira al voltant de l'oligarquia dominant del PP i del PSOE, que es plasma en la falta de pluralisme que hi ha als mitjans de comunicació».E.P.

• ECONOMIA

L'IPCA descendeix una dècima Els preus harmonitzats descendiren una dècima en el mes d'octubre, amb la qual cosa la seva taxa interanual quedà en el 2'4 per cent. D'aquesta manera se situen una dècima per sota de l'Índex de Preus al Consum (IPC), que en el desè mes de l'any es mantingué invariable en el 2'5 per cent. El grup d'oci i cultura va ser el que enregistrà un descens més significatiu, del 2 i del 0'6 per cent, respectivament, mentre que el major increment correspongué a l'ensenyança, que cresqué un 1'2 per cent.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris