algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Pujol, reelegit president amb el suport del PP i l'abstenció d'ERC

Els populars feren costat a CiU a canvi del compromís que no es modificàs l'Estatut

102986

Jordi Pujol rep la felicitació de Pasqual Maragall.

Jordi Pujol serà president de la Generalitat de Catalunya per sisena vegada consecutiva gràcies als vots que va rebre del PP en la sessió d'investidura que va tenir lloc ahir. ERC, amb la seva abstenció, va evitar sumar-se al bloc contrari dels grups del PSC-CPC i IC-V. El PP, en el darrer moment, decidí el sentit de la seva votació a canvi del compromís del recent elegit president de no reformar l'Estatut català.

L'acord entre PP i CiU arribà pocs minuts abans de la votació quan diputats d'ambdós partits estaven enllestint els detalls del pacte que finalment es firmà a temps. No obstant això, durant la seva intervenció en el debat i en una rèplica al líder d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, Pujol ja havia anunciat que no entra en els seus objectius per a aquesta legislatura plantejar la reforma de l'Estatut, una de les exigències dels populars amb vista al pacte.

Poques hores abans de la votació, Jordi Pujol i el president del PP català, Alberto Fernández Díaz, protagonitzaren una tensa discussió en el debat de la investidura. Fernández Díaz no es va mostrar gens d'acord a desenvolupar una reforma de l'Estatut, ja que «ens ha permès, amb la Constitució, que el nostre autogovern hagi arribat a unes cotes sense comparació en la nostra història moderna». Per Fernández Díaz, cal refermar-lo a l'hora que va demanar «la creació d'una Catalunya forta dins una Espanya gran».

El líder del PP català va defensar de manera aferrissada el bilingüisme "va parlar una estona en castellà" a favor «de la llibertat en l'ús de les llengües davant l'intervencionisme i dirigisme lingüístic». Pujol li va respondre, picant damunt el faristol que «per poder parlar català en aquest Parlament, hem hagut de patir molt, per parlar castellà, no».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris