cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

Breus

• POLÍTICA

IU insta el PSOE Izquierda Unida instà novament ahir el PSOE que reveli amb qui pactarà, si amb CiU o amb IU, en el cas d'aconseguir majoria suficient per constituir Govern després de les pròximes eleccions generals. Aquesta resposta condicionarà l'inici de possibles negociacions, en considerar que seria «esperpèntic» que IU i PSOE presentassin llistes conjuntes al Senat en algunes comunitats autònomes i després els socialistes pactassin amb els convergents. Per la seva part, el PSOE li respongué que l'evolució del diàleg depèn que aclareixi si vol mantenir la pinça amb el PP o apostar «realment» per un Govern progressista. AGÈNCIES.

Objectors de consciència a Espanya El Consell Nacional d'Objecció de Consciència informà ahir que el nombre d'objectors de consciència que hi havia el 31 d'agost de 1999, la darrera data comptabilitzada, ascendia a 799.294 persones, a tot Espanya. A Catalunya, el nombre d'objectors de consciència pujava, en la data citada, a 141.969, fet que suposa un 17'76 per cent sobre el total d'objectors de consciència reconeguts a tot el territori espanyol. E.P.

Pensions dels exmilitars republicans El Grup Socialista en el Congrés aconseguí ahir, en el tràmit parlamentari dels pressuposts generals de l'Estat per l'any 2000, amb ajuda de tots els grups de la Cambra baixa, introduir una esmena per la qual s'equipara, i per tant millora, el tracte de més o menys 50.000 exmilitars "encara vius" que serviren en el front republicà amb el que reben els de la zona nacional, durant la Guerra Civil Espanyola. En concret, amb aquesta esmena es tindrà en compte, pel càlcul de la pensió, «el cent per cent del sou que reberen els que formaren part de les Forces Armades, de l'Ordre Públic i del Cos de Carabiners al servei de la República». E.P.

Regim de subvencions al cultiu de lli El ministre espanyol d'Agricultura, Jesús Posada, donà suport ahir a Brussel·les, durant el Consell d'Agricultura, al principi sobre el qual es basa la proposta de reforma del regim de subvencions al lli en considerar que «produir un cultiu que no tengui una demanda adequada no és correcte perquè fomenta els caçaprimes». L'únic que rebutjà Espanya és el mètode utilitzat per establir el repartiment del contingent en quotes nacionals i la retallada tan forta de l'ajuda. «És molt millor poder dir orgullosament que s'està realitzant una activitat agrària adequada, per professionals que estan servint la societat, que cercar unes fórmules que fomenten els caçaprimes», declarà el ministre.E.P.

• TRIBUNALS

Conde es declara innocent El advocat defensor de l'expresident de Banesto Conde reiterà ahir que mai no donà instruccions ni sabé els detalls de l'anomenada operació Cementeras i negà que a conseqüència d'aquesta transacció obtingués beneficis personals. En aquest sentit, el lletrat Sánchez Calero explicà que l'anterior responsable de l'Espanyol de Crèdit no donà ordres directes en l'operació, per la qual cosa el Ministeri Fiscal li demana set anys de presó. E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris