algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Breus

• Política

IU portarà candidatures pròpies El coordinador general d'Izquierda Unida, Julio Anguita, defensà ahir en el Consell Polític Federal la política d'aliances d'IU i digué que la proposta de la Presidència en la qual es va aprovar portar una llista unitària al Congrés i al Senat en les pròximes eleccions «és clara». També instà els membres del Consell a tancar el debat en el seu si mateix ja que és l'òrgan sobirà de la Federació. De la seva banda, el secretari general del PCE, Francisco Frutos, introduí en la proposta una esmena que obre la porta al fet que les federacions negociïn aliances amb el PSOE per al Senat. Anguita ressaltà que la garantia d'unitat continua sent el respecte al programa polític. E.P.

Volen que s'avanci el final de la mili CiU, PSOE i IU demanen que s'avanci el final de la «mili» al proper any perquè el sorteig de dijous passat sigui el darrer. El portaveu de Defensa de CiU, Carles Campuzano, instà el Govern que acceleri al màxim possible el procés de professionalització de les Forces Armades. «Seria raonable que el Govern es plantejàs avançar la supressió del Servei Militar, però és evident que la data del 31 de desembre del 2002 és massa llunyana per continuar en la situació de trànsit en la qual estam immersos», afegí. D'altra banda, el PP contestà fent una crida a tots els grups perquè acatin la Llei que preveu entre 102.000 i 120.000 efectius a l'Exèrcit. E.P.

• Crònica negra

Robatori de vuit tones d'explosius Gérard Bernard, militant independentista bretó, fou processat i empresonat ahir a París en el marc de la investigació sobre el robatori de 8'5 tones d'explosius comès a Plévin, el passat mes de setembre, segons informaren en fonts judicials. Originari de Llorient (Morbihan), Gérard Bernard era cercat per «associació de malfactors, possessió d'explosius, infracció de la legislació sobre armes i encobriment d'un robatori amb agreujant». E.P.

Explosió de gas a Barcelona Un home de 75 anys morí i sis persones més resultaren ferides en una explosió de gas butà ocorreguda en un edifici del carrer Pescadors del barri barceloní de la Barceloneta, que a més causà l'enfonsament d'un habitatge d'aquest bloc i l'esfondrament parcial del mur de la façana d'un immoble que dóna al carrer Comte de Santa Clara, que fou desallotjat per motius de seguretat. Segons els primers indicis, l'explosió, ocorreguda sobre la 9.05 hores en un habitatge situat al número 27 del carrer Pescadors, fou deguda a l'acumulació de gas, a causa d'una possible fuita en el tub de sortida del gas del regulador d'una bombona que s'ha trobat seccionat a la planta baixa de l'immoble, segons les primeres informacions que oferiren fonts municipals. E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris