cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
22°

L'IPC es manté invariable l'octubre i la taxa interanual queda en el 2'5%

Montoro afirma que l'estabilitat es deu a les mesures antiinflació del Govern

L'Índex de Preus al Consum (IPC) es mantingué invariable durant el mes d'octubre, amb la qual cosa la taxa interanual quedà en el 2'5 per cent, una dècima per damunt de la previsió establerta pel Govern per a tot l'any. La taxa acumulada, del seu costat, romangué també a l'octubre en el 2'3 per cent.

El secretari d'Estat d'Economia, Cristóbal Montoro, assegurà que la contenció de preus a l'octubre fou causat, fonamentalment, per la congelació del preu de la bombona de butà i el descens dels preus dels medicaments, dues de les mesures aprovades darrerament pel Govern per lluitar contra la inflació. Montoro qualificà de «bona dada» l'IPC d'octubre i assenyalà que la contenció de preus va ser possible en un context d'alt creixement econòmic i de la demanda. Així mateix, mostrà el seu convenciment que es complirà la previsió de creixement de l'IPC un 2'4 per cent a finals d'aquest any i del 2 per cent a l'any 2000.

En aquest sentit, el secretari d'Estat va assegurar que l'estabilització dels preus es mantindran al novembre, gràcies al positiu efecte que tindrà, segons el seu parer, la rebaixa de les trucades telefòniques locals. Montoro també destacà que les mesures posades en marxa per finançar els efectes negatius de la sequera «estan permetent suavitzar l'increment del preu dels aliments en origen», i subratllà que l'Executiu vigilarà la distribució comercial dels productes perquè el descens es traslladi immediatament als consumidors i no es converteixi en majors marges de beneficis.

Segons les dades de l'IPC oferits ahir per l'Institut Nacional d'Estadística, els productes energètics baixaren un 1'3 per cent l'octubre, davant l'increment del 0'2 per cent registrat en igual període de l'any passat. Així, la variació interanual s'ha situat en el 7'8 per cent, un punt i mig menys que la de setembre passat; tot i això aquesta taxa incideix negativament amb prop de mig punt en l'IPC total.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris