cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 15°
15°

Breus

• INTERIOR

Immigrants El Ministeri de l'Interior detingué a les Canàries 5.806 estrangers il·legals i repatriat, als seus països d'origen, 3.846 entre 1996 i el mes d'agost d'enguany, segons fonts oficials. La xifra de detinguts, que inclou aquells als quals s'ha realitzat una proposta d'expulsió, ha anat augmentat de mica en mica des de 1996. L'estadística de repatriats també manté una línia ascendent, i se'n comptabilitzen un total de 3.846 des de 1996. El 50 per cent dels repatriats són d'Algèria, el Marroc, Xina, Colòmbia, Cuba, Veneçuela, Xile i República Dominicana. EP.

• LABORAL

Sous dels jutges El secretari d'Estat de Justícia, José Luis González Montes, negà ahir que els jutges i magistrats hagin patit una pèrdua de poder adquisitiu entre 1988 i 1998 i assenyalà que, ans al contrari, experimentaren un augment mig del 25 per cent. González Montes respon així a les associacions de jutges i fiscals que anunciaren la convocatòria d'una concentració de les cúpules de les seves carreres davant el Consell General del Poder Judicial per demanar un augment salarial. EFE.

• ECONOMIA

Iberdrola i Repsol Una eventual fusió entre Repsol i Iberdrola hauria d'analitzar-se «a la llum dels drets dels consumidors, de la protecció de la competència i de la continuació del procés de liberalització dels mercats energètics», segons el ministre d'Indústria i Energia, Josep Piqué. EP.

• TRIBUNALS

Inspector Huguet El jutge que instrueix el cas Expo Hotel desestimà la petició d'arxiu de l'excap de la Inspecció d'Hisenda a Catalunya, Josep Maria Huguet, imputat en aquesta causa per un supòsit delicte de suborn i prevaricació, segons fonts judicials. Segons aquestes fonts, Huguet, que està imputat en aquest cas juntament a l'empresari hoteler, Antoni Mestre, el cap de l'oficina provincial de la inspecció, Angel Blesa, i l'inspector que dirigí la investigació d'Expo Hotel, Francisco Magariños, fou l'únic a sol·licitar l'arxiu de la causa a la qual ara el jutge s'oposa. EP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris