muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

El PP queda tot sol en la moció contra el conseller d'Interior

Els nacionalistes votaren en contra i els altres, PSOE, IU-EB i UA, s'abstingueren

69340

Ibarretxe (primer pla) escoltà atentament el debat amb Balza (fons).

El Partit Popular no rebé el suport de cap grup del parlament basc en el debat de la moció de censura contra el conseller d'Interior basc, Javier Balza, ja que PSE, IU-EB i UA s'abstingueren en les votacions, mentre que EH sumà els seus vots als dels socis del Govern basc, PNB i EA, per donar suport a Balza.

Els «populars» presentaren el 28 d'octubre una moció de censura contra el responsable d'Interior basc per les seves declaracions després de la detenció a França de Belén González Peñalba, «Carmen», interlocutora d'ETA, juntament amb Mikel Albizu, en l'única reunió que mantingueren el 19 de maig a Suïssa el Govern i l'organització terrorista. El conseller d'Interior assegurà que la detenció podia tenir «conseqüències de desconfiança» i demanà a l'Executiu central compensacions polítiques per a ETA.

Davant aquest fet, el PP justificà la seva moció de censura amb la convicció «llargament gestada» que Balza no és capaç de dur a terme la tasca que correspon a un conseller d'Interior. L'encarregat de defensar la moció de censura fou el portaveu del grup popular en la Cambra basca, Leopoldo Barreda, qui féu un recorregut pels deu mesos de mandat del conseller autonòmic per posar de manifest l'«obscurantisme» de la seva gestió.

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, acusà el PP de fer servir aquesta moció per «ficar el dit en l'ull al Govern basc» a través d'una «grollera manipulació» i insistí que l'oferta del responsable d'Interior continua «vigent».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris