algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

El Congrés rebutjà admetre a tràmit la proposta de la jornada laboral de 35 hores

La iniciativa legislativa pupular mor així abans del debat

El ple del Congrés dels Diputats rebutjà ahir l'admissió a tràmit de la iniciativa legislativa popular (ILP) promoguda per IU i altres col·lectius socials, que pretenia la reducció de la jornada laboral a 35 hores setmanals per llei i sense disminució salarial.

D'aquesta manera, aquesta iniciativa popular que arribà a la Cambra Baixa amb el suport de 700.000 firmes de ciutadans «morí» ahir i no passarà a debatre's en cap altre tràmit parlamentari, pel rebuig de 161 diputats "del PP, CiU i CC que votaren en contra de l'adimissió a tràmit, davant dels vots de 145 diputats de la resta dels grups parlamentaris, inclòs el PNB, que votaren a favor d'admetre aquesta proposta legislativa.

El secretari general d'IU, Julio Anguita, que qualificà d'«escandalosa» l'actitud del Govern davant aquesta proposta, fou l'encarregat de defensar l'ILP davant l'hemicicle. Anguita acusà els grups que votaren en contra d'admetre a tràmit aquesta iniciativa popular de tractar de «furtar» el debat parlamentari d'una proposta ciutadana, per la qual cosa criticà que els grups parlamentaris que la rebutjaren «no estiguin a l'altura de les circumstàncies del que ocorre a la societat, sinó per darrera de la resta d'Europa».

També el PSOE donà suport a la mesura perquè, segons digué el seu portaveu en el Congrés, Fernando Gimeno, el debat sobre la reducció del temps de treball és «trascendental» pel futur model de societat i assegurà que és possible a causa de l'augment de la productivitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris