algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

Breus

• POLÍTICA

Ús obligatori del casc per als ciclistes El ple del Congrés aprovà l'ús obligatori del casc per als ciclistes quan circulin per vies interurbanes. El text aprovat definitivament també imposa als ciclistes el reforçament de la seva visibilitat portant elements o peces reflectants. I prohibeix als usuaris de bicicletes circular amb taxes superiors a les que reglamentàriament s'estableixin de begudes alcohòliques, estupefaents, psicòtrops, estimulants i altres substàncies anàlogues. E.P.

Congrés de Jutges per a la democràcia El congrés de l'associació Jutges per a la Democràcia acordà ahir demanar la dimissió de la ministra de Justícia, Margarita Mariscal de Gante, per «la manifiesta incapacitat del Ministeri per abordar i gestionar» la reforma de l'Administració de Justícia. Aquesta associació també vol que s'inclogui en la mesa de negociació punts per millorar l'Administració de Justícia. I, a més, demanà al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que «assumeixi la seva responsabilitat política». EFE.

• TRIBUNALS

Labade es nega a declarar sobre els GAL El membre dels GAL Jean Labade, alies «Philippe», detingut el passat dia 3 a Pontevedra, es negà ahir a contestar cap pregunta relacionada amb les activitats d'aquesta banda terrorista, en una comparexença en qualitat d'imputat danvant el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón. Labede, de nacionalitat francesa, digué que no es donaven «les condicions oportunes per declarar» i s'acollí al seu dret de romandre en silenci. EFE.

Lliures 5 presumptes membres d'ETA La Secció Quarta de la Sala Penal de l'Audiència Nacional confirmà ahir la decisió adoptada el passat mes de setembre de posar en llibertat provisional amb fiança cinc presumptes membres del «comando Biscaia» d'ETA en rebutjar el recurs que interposà el fiscal contra aquesta mesura. En una sentència coneguda ahir, la Sala assegurà que «considerada la llibertat com a valor superior» consagrat a la Constitució, «no cal oposar a la seva natura primordial qüestions situades en l'àmbit de l'oportunitat processal», en resposta a l'argument del fiscal que no resultava «encertat ni convenient» per la proximitat del judici.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris