algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

ERC reconeix que hi ha ganes per part de CiU per arribar a un acord

Ambdós partits acostaren ahir posicions sobre la investidura de Pujol

57758

En primer pla, Esteve (esqu.) i Carod (dta, ERC).

Els negociadors de CiU i ERC acordaren ahir estudiar en detall el cost i la viabilitat d'algunes de les propostes socioeconòmiques que Esquerra posà com a condició per abstenir-se en la investidura de Jordi Pujol, com són la reforma de la Llei de caixes d'estalvi i el rescat dels peatges. Per això, decidiren que un grup d'experts de les dues formacions iniciï avui l'avaluació de les propostes que CiU és més contrària a acceptar i que tendrien més impacte en els pressuposts de la Generalitat.

Segons informaren fonts d'ERC, la reunió es desenvolupà en un «clima positiu» que evidencia que «hi ha ganes d'intentar que sigui possible una abstenció» d'Esquerra en la investidura, descartant totalment el vot a favor. La mateixa font apuntà que les posicions inicials d'ambdues formacions són diferents ja que CiU defensa plantejaments «de dreta liberal» que no coincideixen amb els postulats d'esquerra.

ERC considera més fàcil que CiU accepti altres propostes com l'adopció de noves mesures de suport a la família o reactivar la indústria cinematogràfica catalana. En aquesta línia, Esquerra també proposa limitar els mandats del president de la Generalitat, suprimir les actuals províncies per convertir Catalunya en província única i redactar una llei electoral catalana.

No obstant això, els negociadors republicans han insistit que la seva prioritat són les propostes d'àmbit socioeconòmic, precisament les més difícils d'acceptar per CiU, i deixaren en un segon pla aquelles iniciatives que no depenen únicament del govern català i que requereixen un consens ampli a Catalunya i la seva aprovació en el Congrés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris