cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Breus

• ECONOMIA

Augment d'afiliats a la seguretat social La Seguretat Social registrà a l'octubre un nou rècord d'afiliació. I és que el nombre de persones afiliades assolí en acabar el passat mes els 14.622.016 ocupats, el que suposa un increment del 5'83 per cent, segons el Ministeri de Treball. El creixement respecte del mes anterior fou de 137.688 afiliats, mentre que en aquesta legislatura el nombre d'afiliats ha crescut amb 2.279.677 treballadors, un 18'47 per cent més. El secretari d'Estat de la Seguretat Social, Juan Carlos Aparicio, encarregat de valorar la xifra d'afiliació feta pública ahir, assegurà que «feliçment i afortunada marca un rècord, ja que supera el registre obtingut el 31 de juliol del present any, que havia estat la xifra màxima coneguda pel sistema». De gener a octubre del 1999 són 805.722 els nous afiliats. EP.

• POLÍTICA

PP i UA no condemnen cop del 1936 El PP i Unitat Alabesa no subscrigueren una moció presentada pel PNB en les Juntes Generals d'Àlaba, la qual cosa la resta de partits «condemnà i deplorà» l'alçament militar que el 1936 donà inici a la guerra civil espanyola. El portaveu «popular» a la Cambra, Santiago Abascal, assegurà no obstant això que la seva formació «condemna sense embuts qualsevol cop d'Estat». El text ratificat per tots els grups presents, PNB, PSE-EE, EH, EA i IU, i pel que tant el PP com el seu soci de govern en la Diputació alabesa, UA, s'abstingueren, condemna l'alçament militar, «lamenta la inutilitat d'un enfrontament civil» i anul·la els acords que, presos el 1936 i ratificats el 1939, designaren Francisco Franco pare de la Província. EFE.

Arias Salgado compareixerà pel cas AVE El ministre de Foment, Rafael Arias Salgado, i el president de RENFE, Miguel Corsini, compareixeran previsiblement la pròxima setmana en la Comissió d'Infraestructures del Congrés dels Diputats, per informar de les suposades irregularitats comeses en l'adjudicació d'obres de l'AVE Madrid-Barcelona, segons informà ahir el secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José María Michavila. Ambdós hauran d'informar de l'adjudicació de, almanco dos trams de l'AVE, per dos alts responsables de l'ens públic Gestor d'Infraestructures Ferroviàries (GIF), òrgan depenent del Ministeri de Foment, a empreses vinculades als seus familiars, per valor de més de 5.600 milions de pessetes. EP.

• COMUNICACIONS

Telefonades locals es liberalitzen el 2000 El comissari europeu encarregat de Societat de la Informació, Erkki Liikanen, assegurà ahir a Brussel·les que la Comissió presentarà, durant el segon trimestre del 2000, un nou marc reglamentari per liberalitzar l'anomenat «últim tram» en les comunicacions locals. El que es pretén amb aquesta iniciativa és que, en desaparèixer els monopolis que encara romanen i que controlen aquests trams de cable, els preus de les trucades locals puguin baixar. Segons explicà el comissari, actualment hi ha una falta de competència en el mercat d'accés local als Estats membres precisament perquè antics monopolis segueixen controlant l'«últim tram» en les comunicacions locals. Aquests monopolis lloguen a altres operadors aquest tram de cable a preus molt alts, per això els preus no es poden baixar i la competència es fa «realment molt escassa».EP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris