algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Piqué no veu indicis de delicte en l'actuació dels alts responsables de l'AVE

Almunia vol la compareixença d'Aznar si Arias Salgado no dóna explicacions

94800

Josep Piqué.

El portaveu del Govern, Josep Piqué, assegurà ahir que «el Govern ha pres mesures de manera immediata» en relació amb l'adjudicació de les obres de l'AVE del tram Madrid-Barcelona-frontera francesa, per la qual cosa demanà que s'esperi la investigació del Ministeri de Foment abans de culpar ningú. Tot i això, el secretari general del PSOE, Joaquín Almunia, insistí a reclamar explicacions al Govern fins a conèixer «el darrer detall» dels fets.

Precisament dilluns, dos alts càrrecs del Gestor d'Infraestructures Ferroviàries (GIF), dependent del Ministeri de Foment, Leonardo Torres-Quevedo i José Luis García de Viedma, presentaren la seva dimissió després de descobrir-se la presumpta adjudicació d'obres de l'AVE a empreses a les quals ambdós estan vinculats. Davant d'aquests fets, el ministre de Foment, Rafael Arias Salgado, va anunciar que el seu Departament obrirà un expedient informatiu amb «caràcter immediat».

Sobre això, Josep Piqué assegurà que «el Govern ha pres mesures de manera immediata». Assenyalà que «quan ha sortit a la llum res que no era conegut respecte de determinades vinculacions de l'ens gestor d'infraestructures ferroviàries, respecte de determinats encàrrecs, determinats projectes, s'ha reaccionat de manera fulminant». Piqué digué que no s'ha de pressuposar a priori que un vincle familiar hagi de pressuposar un comportament irregular».

Mentrestant, el secretari general del PSOE i candidat socialista a la Presidència del Govern, Joaquín Almunia, insistí a reclamar explicacions a l'Executiu de José María Aznar en relació a aquest cas per conèixer «fins al darrer detall» els fets i els «interessos particulars» que han pogut condicionar aquests contractes. A més, assenyalà que si la compareixença de Salgado es torba «uns dies», el Grup Socialista haurà de reclamar informació al president Aznar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris