algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Dos alts càrrecs de Foment dimiteixen per l'adjudicació de l'AVE Madrid-Barcelona

Se'ls acusa d'adjudicar obres de 5.700 milions a empreses a les quals estan vinculats

90652

Rafael Arias Salgado diu que té les mans netes.

Dos alts càrrecs del Gestor d'Infraestructures Ferroviàries (GIF), depenent del Ministeri de Foment, Leonardo Torres-Quevedo i José Luis García de Viedma, presentaren ahir la dimissió després de descobrir-se la presumpta adjudicació d'obres de la línia del futur AVE Madrid-Barcelona a empreses a les quals estan vinculats.

Tots dos alts càrrecs, la renúncia dels quals fou acceptada pel Ministeri de Foment, pretenen amb aquesta mesura no perjudicar el GIF mentre s'aclareixen els fets. Aquest departament sol·licità alhora l'obertura d'una investigació reservada per comprovar si efectivament aquests directius adjudicaren obres a empreses amb les quals estan relacionats.

El diari El Mundo publicà, en l'edició d'ahir, que l'ens públic adjudicà almeys dos contractes d'obres de la futura línia d'Alta Velocitat Madrid-Lleida-Barcelona-Frontera francesa per valor de més de 5.600 milions de pessetes a empreses vinculades familiarment i societàriament a Torres-Quevedo i García de Viedma.

El ministre de Foment, Rafael Arias-Salgado, assegurà que havia ordenat «amb caràcter immediat» l'obertura d'un expedient informatiu sobre la suposada adjudicació irregular de contractes en la línia de l'AVE Madrid-Barcelona per part dels dos funcionaris, si bé destacà la necessitat de «pressuposar la innocència d'aquestes persones». Per contra, el secretari general del PSOE, Joaquín Almunia, assegurà que les dimissions dels dos alts càrrecs del GIF eren «obligades» i demanà explicacions al Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris