cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
17°

PSOE i Govern central, d'acord que no es creïn més policies autonòmiques

El director de la Guàrdia Civil és qui ho proposa i els socialistes ho veuen «assumible»

59948

Els socialistes i els populars també tenen coses en comú: el centralisme.

El PSOE i els principals responsables del Ministeri de l'Interior "Secretari de Seguretat de l'Estat i director de la Guàrdia Civil" han coincidit en les darreres reunions de la subcomissió parlamentària que estudia un nou model policial en la conveniència que els partits aconsegueixin un «gran pacte polític» que impossibiliti la proliferació de més policies autonòmiques, segons consta en l'acta d'una reunió, celebrada a porta tancada. Com és sabut, el Govern de progrés de les Balears, presidit pel socialista Francesc Antich, té entre les seves prioritats crear el cos de la policia autonòmica.

El director de la Guàrdia Civil, Santiago López Valdivieso, demanà als grups parlamentaris que incloguin en el dictamen de la comissió la conveniència que es recomani que no es constitueixin nous cossos de policia autonòmica. «El criteri economicista no ha de ser l'únic a tenir en compte, ja que el fet que hi hagi més policies autonòmiques, per un costat, pot ser més o menys car. Hi ha una qüestió molt més important, la primera: és més fàcil coordinar quatre cossos que dinou; i un element: la potencialitat dels grans cossos. És clar que tant els Mossos d'Esquadra com l'Ertzaintza estan perfectament dotats, però hi ha vegades que les realitats superen les potencialitats dels petits cossos».

Per la seva banda, Luis Alberto Aguiriano, del PSOE afirmà, durant la compareixença del director de la Guàrdia Civil, que és una posició «perfectament assumible» mantenir només la policia autonòmica basca, la catalana i la Foral navarresa; i afirmà que és l'opció que tindria una «lògica més clara» en el sentit de cercar la màxima coordinació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris