algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Breus

• Medi ambient

No als renous dels avions Devers dos mil veïns de diferents municipis del nord de Madrid «envaïren» ahir dematí l'aeroport de Madrid-Barajas per protestar pel renou que aquest ocasiona diàriament i que, segons els veïns, «suposa un delicte contra la salut pública». Després de recórrer diversos quilòmetres des del poble de Barajas fins a les terminals de l'aeroport, els manifestants decidiren mostrar les raons de la seva protesta als usuaris que ahir de matí eren a l'aeroport per fer-los veure que el renou que ells mateixos estaven ocasionant no arribava als 75 decibels, mentre que els nivells de renou que ells suporten en les zones pròximes a Madrid-Barajas «supera els 80 decibels cada 25 minuts». EFE.

• Política

Iturgaiz acusa d'antidemocràtic el PNB El president del Partit Popular a Euskadi, Carlos Iturgáiz, assegurà ahir que el fet que Euskal Herritarrok (EH) es desmarqui dels nacionalistes en el Parlament Basc ve a justificar que aquest partit alenta políticament el terrorisme d'Euskadi i advertí els nacionalistes que han de «prendre bona nota del succeït», alhora que acusà el lehendakari, Juan José Ibarreche, de «dirigir un partit antisistema i antidemocràtic que justifica la violència». «Si vol continuant sent "prosseguí" el lehendakari d'Estella, allà ell, però el que la societat basca demana és que ho sigui de tots els bascs i ara per ara això no ho està complint perquè està governant amb un partit que ha dit clarament una vegada més que no condemna la violència». EP.

ERC posa difícil les coses a CiU El portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Josep Huguet, afirmà ahir horabaixa que demà presentarà a CiU un paquet d'iniciatives legislatives, però volgué deixar clar que l'acceptació d'aquestes propostes no suposarà que ERC voti a favor de la investidura de Jordi Pujol, sinó que s'abstendrà. Huguet explicà que per votar a favor haurien de «canviar molt les coses». Entre les propostes hi ha la reforma de l'actual Estatut i un pacte tripartit entre CiU, ERC i PSC. Per la seva part, el vicesecretari general d'ERC, Carles Bonet, assegurà ahir horabaixa que a les úniques persones a les qual no els interessa un pacte entre CiU i ERC són Pasqual Maragall, «per raons òbvies», i Josep Antoni Duran Lleida, «per raons ideològiques i per interessos personals». EP.

• Economia PSOE vol que s'evitin 'stocks' a Telefònica
El PSOE va sol·licitar ahir al Govern una actuació «ràpida i eficaç» davant el problema suscitat amb les retribucions de les stock options (opcions sobre accions), encara que considera que en el cas de Telefònica no s'haurien de permetre per considerar-les poc ètiques, en continuar encara en monopoli l'empresa, i «possiblement il·legals» per no estar aprovades pel conjunt dels accionistes ni recollides en els estatuts de la societat. El portaveu del grup Socialista a la Comissió d'Infraestructures del Congrés dels Diputats, Jesús Caldera, va declarar que, al seu judici, el Govern està donant pals de cec en aquest tema ja que, si haguessin volgut modificar la fiscalitat d'aquestes retribucions, haurien aprovat l'esmena que, en aquest sentit, va presentar el PSOE a la Llei d'Acompanyament dels Pressupostos Generals de l'Estat. EP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris