cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

Mayor: «La treva d'ETA és la major ofensiva nacionalista des d'Arana»

El ministre d'Interior, Jaime Mayor Oreja, assegurà ahir que el comunicat de l'organització terrorista ETA en el qual anunciava la seva treva indefinida no fou el principi del procés de pau, sinó l'expressió de l'«ofensiva nacionalista més important des de Sabino Arana». «Aquest comunicat d'ETA no fou una declaració de pau, sinó essencialment l'expressió de l'ofensiva nacionalista més important des que nasqué Sabino Arana», afirmà Jaime Mayor Oreja en relació al comunicat de l'organització terrorista del 16 de setembre del 1998 durant un acte polític davant càrrecs electes i simpatitzants del PP a Laguardia (Àlaba).

El titular d'Interior aclarí que «ningú no mourà» les posicions del PP a favor de la pau. «Els qui estan en les institucions tenim l'experiència com per saber que anam en la bona direcció i no ens mouran de les nostres posicions. No modificarem les posicions perquè estan assentades en la tolerància, sentit comú i lògica», assegurà. Mayor Oreja avançà una nova classificació entre els bascs, després que el president del PNB, Xabier Arzalluz, la fes «entre els qui segueixen Madrid i els qui no», i que també l'apuntàs el secretari general del PSE, Nicolás Redondo, «entre els qui serveixen ETA i els qui no ho fan».

Pel ministre, el panorama de futur passa pels bascs que volen «compartir» i els que volen «imposar». «Aquesta és la línia de separació del futur. Els bascs que tenim sempre la mà estesa i els bascs que fonamentalment pensen que només el seu projecte ha de servir per encarrilar la convivència», explicà.

El portaveu del PNB al Congrés dels Diputats, Iñaki Anasagasti, aconsellà, per la seva part, el ministre de l'Interior, que es «tranquil·litzi» i «treballi» perquè la treva doni els seus fruits en lloc de «dedicar-se a satanitzar el nacionalisme». El representant nacionalista es dirigí també al president del Govern, José María Aznar, per instar-lo a adoptar mesures respecte dels presos d'ETA, el tractament dels quals no és, al seu judici, «una qüestió de pare Noël».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris