algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Breus

• NAVARRA

Sanz parlà a TeleNova del conflicte basc El president del Govern de Navarra, Miguel Sanz, defensà en el programa de dimarts de TeleNova, «Campo Abierto», presentat per Manuel Campo Vidal, que «ETA, arran del Pacte d'Estella ha integrat dins de les seves posicions les formacions NB i EA, per fer-les fer feina en els que sempre han estat els seus objectius». Miguel Sanz (d'Unió del Poble Navarrès), comentà també que és ridícul «defensar l'autodeterminació en l'actualitat»; i que EH, en no presentar-se a les generals i demanar l'abstenció, es vol sumar al «35 per cent de gent que normalment no vota i no limitar-se al seu 10 o 15 per cent de vots». DdB.

• POLÍTICA

PSOE nega haver proposat res a Anguita El secretari general del PSOE i candidat a la Presidència del Govern, Joaquín Almunia, negà ahir que el seu partit hagi realitzat una proposta a Izquierda Unida perquè no es presenti en aquelles províncies on és previsible que no obtengui representació parlamentària; i explicà que aquesta polèmica parteix de la mala interpretació d'una «reflexió aritmètica» feta en veu alta i dirigida als electors. Mentrestant, IU insistí que la idea llançada pel PSOE és una «OPA hostil» que no es pot negociar. Segons Almunia, el secretari de Política Autonòmica, Ramón Jáuregui, digué «una evidència aritmètica», perquè hi ha circumscripcions a Espanya en les quals ni el PCE ni IU no han aconseguit mai representació en el Congrés.EP.

La malaltia de Gil és metafòrica El portaveu melillenc del GIL, José María Benítez, afirmà ahir que la decisió del president del seu partit, Jesús Gil, de concórrer a les eleccions autonòmiques del 13-J a Ceuta i Melilla influí molt en la seva malaltia, ja que s'incrementà la campanya nacional contra ell. Gil anuncià abans d'ahir que no es presentarà a les eleccions generals per Madrid per motius de salut derivats de les «pressions» rebudes a partir d'emprendre un projecte d'expansió. EFE.

• TRIBUNALS

El gal detingut declararà dilluns El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno prendrà el pròxim dilluns, dia 8, declaració indagatòria al membre dels GAL detingut el dimecres a Pontevedra, Jean Labade, àlias «Philippe», que haurà de respondre si accepta o no ser extraditat a França, informaren ahir fonts jurídiques. Les autoritats franceses reclamen Labada, que abans d'ahir ingressà en la presó pontevedresa d'a Lama, després de declarar a un jutjat de Ponteareas, perquè compleixi la condemna a cadena perpètua que li fou imposada el 25 de març de 1988, per complicitat en l'assessinat de l'històric dirigent d'ETA Tomás Pérez Revilla, i per la seva participació en un altre atemptat. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris