lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

L'informe detectà problemes a l'hospital de Valdecilla

L'Insalud no facilità l'estudi al Comitè d'Empresa

L'informe tècnic sobre les possibles causes de l'enfonsament de la façana nord-oest de l'Hospital Marqués de Valdecilla de Santander conclou que existiren problemes de construcció en l'element sinistrat, segons informà ahir el Ministeri de Sanitat. Els experts autors de l'informe assenyalen que els lligams pel suport de la part exterior de la façana resultaren «ineficaços» per suportar el pes, i que aquesta part exterior no tenia, en la zona enderrocada, cap lligam amb la capa interior.

D'altra banda, arriben a la conclusió que, el fet de no existir «cap indici previ de deteriorament», feia «impossible» haver pres «cap mesura» per evitar l'accident. A més, el fet de trobar-se els suports esmentats en una zona no visible provocà que, «no fos previsible l'accident ocorregut». Així mateix, assenyalen que les obres realitzades a l'hospital en la façana sinistrada «no ha tingut cap tipus d'influència en el despreniment».

Pel que es refereix a l'estructura de l'edifici de traumatologia (del que es caigué la façana), asseguren que «no presenta deterioraments que facin dubtar de la seva capacitat», almenys en la zona inspeccionada. En definitiva, l'equip d'experts han conclòs que «la solució constructiva del suport de la façana enderrocada s'ha deteriorat, en el procés del temps, per la conjunció de diverses causes».

Per altra banda, el Comitè d'Empresa de l'hospital manifestà el seu malestar per la negativa del president de l'Insalud, Alberto Núñez Feijoo, a facilitar-los l'informe tècnic de l'accident, que provocà la mort de quatre persones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris