cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
22°

Breus

• TRIBUNALS

La Fiscalia recorre procés a militars La Fiscalia de l'Audiència Nacional interposà un recurs de reforma contra l'acte del jutge Baltasar Garzón pel qual processà i dictà ordre de detenció internacional contra 98 responsables de la dictadura argentina, entre ells els membres de les Juntes Militars. El fiscal demana que es conclogui el sumari perquè la Sala Penal de l'Audiència Nacional arxivi les actuacions per falta de jurisdicció. El recurs de la Fiscalia, donat a conèixer ahir, afirma, tal com ocorregué en el cas Pinochet, que la jurisdicció espanyola no és competent per jutjar els delictes de genocidi, terrorisme i tortura que s'imputen als 98 processats, per fets ocorreguts a l'Argentina entre 1976 i 1983, malgrat allò que digué el ple de la Sala Penal de l'Audiència Nacional en el seu acte de novembre de 1998, que declarà la competència espanyola. EP.

L'exjutge Gómez de Liaño paga multa Javier Gómez de Liaño, que deixà abans d'ahir de ser magistrat després d'executar-se la sentència que el condemnà a quinze anys d'inhabilitació, acudí ahir al Tribunal Suprem per pagar la multa que li fou imposada i assenyalà que, encara que oficialment ja no és jutge, «els sentiments ni es condemnen ni s'inhabiliten». El Tribunal Suprem rebutjà la setmana passada el pagament de la multa de 540.000 pessetes imposada a Gómez de Liaño que va fer el coordinador general d'Izquierda Unida, Julio Anguita, perquè considerà que no era part del procediment. EFE.

• POLÍTICA

Aznar demana quatre anys més El president del Govern i del Partit Popular, José María Aznar, reclamà a la localitat valenciana de Riba-roja «quatre anys més» i afegí que en aquesta legislatura «s'ha fet molt, però podem fer molt més». En aquest sentit, manifestà que «s'ha de continuar endavant amb un projecte capaç de modernitzar el país i enfrontar-se als problemes que hem de resoldre». Després de quatre anys, digué, «n'hauran d'arribar altres per continuar estirant del carro». EP.

El PSOE critica decret de religió La portaveu del PSOE en la comissió d'Educació del Congrés, Clementina Díez, criticà ahir un possible nou model d'ensenyament de la religió, ja que considerà que suposa «tornar al túnel del temps». Díez, en declaracions als periodistes en el Congrés, es referí així al decret que, segons el diari El País, prepara el Govern per convertir la religió en assignatura avaluable i crear una alternativa, denominada valors cívics, que tendria també caràcter avaluable. La diputada socialista insistí en el fet que «al PP li agrada el passat», i digué que aquest possible model suposa tornar al que existia fa vint anys, quan l'alternativa a la religió era l'ètica. EP.

• CRÒNICA NEGRA

CSI-CSIF denuncià estat de l'hospital CSI-CSIF assegurà ahir que el sindicat denuncià les deficiències en el manteniment d'edificis, locals i circulació al recinte hospitalari de Valdecilla, si bé indicà que, davant la tragèdia ocorreguda, prefereix mantenir-se al marge de «judicis demagògics i condemnes fàcils» i prefereix esperar els informes tècnics i pericials que aclareixin i dirimeixin les possibles responsabilitats en cas que existeixin. El sindicat lamentà en un comunicat el que passà i digué que es feia ressò del sentir dels treballadors de l'hospital pel sinistre, essencialment, digué, pel que fa a l'«alt cost» que suposa la pèrdua de quatre companys.EP.

Familia de Rocío vol justícia Els familiars de Rocío Wanninkhof sol·licitaren ahir que caigui «tot el pes de la llei» sobre el culpable de la seva mort, després de conèixer la confirmació que el cadàver trobat dimarts a Marbella era el de la jove de 19 anys que desaparegué el 9 d'octubre a Mijas (Màlaga). El delegat del Govern a Andalusia, Torres Hurtado, comunicà el resultat de les proves d'ADN practicades al cos, encara que no volgué comentar res sobre si les investigacions policíaques se centren en persones properes a l'entorn de la jove, com mantenen els seus familiars. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris