cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

El BCE consensua la pujada dels tipus d'interès en mig punt en la zona euro

Segons el seu president aquesta decisió ha estat fruit d'un procés

L'augment en mig punt, fins al 3 per cent, dels tipus bàsics d'interès a l'eurozona, que aprovà ahir el Banc Central Europeu (BCE), fou una decisió consensuada del seu Consell de Govern, segons el seu president, Wim Duisenberg.

Després de l'anunci de la primera pujada de les taxes pel BCE des del seu establiment, el juny de 1998, Duisenberg afirmà que no va hi hagué oposició, a aquesta mesura monetària, entre els sis membres del Comitè Executiu i els 11 governadors de bancs centrals que componen el Consell de Govern.

Al contrari del «part dolorós» del passat abril, quan diversos membres del Consell de Govern del BCE s'oposaven a una reducció en mig punt de les taxes, aquestes deliberacions foren més fàcils, segons fonts pròximes a l'entitat.

Duisenberg comentà que aquesta no ha estat una decisió per sorpresa, sinó un procés, l'estratègia del qual començà el 15 de juliol; perquè l'opinió pública prengués consciència de la necessitat d'apujar els interessos, davant els riscs que es percebien per a l'estabilitat dels preus.

Al seu judici, un increment de només el 0'25 per cent hauria creat expectatives en el mercat per a una ulterior pujada d'altre quart de punt; i «el que volíem era crear un clima de calma en els mercats». I precisà que la política del BCE no és «sorprendre» els mercats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris