cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

Augmenta el nombre d'aturats a quasi tot l'Estat i en especial a les Balears

Encara que el Govern subratllà que no tant com l'octubre de l'any passat

El nombre d'aturats continua mes a mes en la seva línia ascendent, però el Govern se sent satisfet perquè des del 1994 hi ha «descensos importants que es consoliden» i per «la bona evolució de la contractació indefinida» gràcies a la Reforma Laboral del 1997.

Així ho explicà ahir el secretari general d'Ocupació, Juan Chozas, a l'hora de valorar les xifres de l'atur de l'Institut Nacional d'Ocupació (Inem) corresponents al mes d'octubre passat i fetes públiques ahir pel Ministeri de Treball i Afers Socials. I és que el nombre de desocupats augmentà amb 21.711 persones, amb la qual cosa la xifra total d'aturats pujà a 1.591.689.

Juan Chozas explicà que la valoració de les dades de l'atur de l'octubre «no pot ser positiva», ja que se n'ha anotat un augment, però destacà que la quantitat global d'aturats (1.591.689) és la menor registrada a l'octubre des del 1980. La taxa d'atur sobre la població activa se situà en el 9'75 per cent, també la més baixa en aquest mes des del 1979, i l'increment de l'atur fou del 1'38 per cent respecte del mes anterior. En els darrers dotze mesos, la desocupació ha baixat de 212.003 persones (un 11'75 per cent menys). Chozas assegurà que «el descens paulatí i permanent» de les xifres de l'atur està tenint lloc fonamentalment per la «desestacionalització del mercat de treball. Esperar que hi hagi grans variacions mes a mes no és bo, perquè com més estable sigui el descens millor serà». Malgrat tot, segons Chozas, queda molta de feina per fer en dos fronts: d'una banda, l'atur de llarga durada, i de l'altra, el que afecta les dones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris