cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Quatre morts en caure la façana d'un hospital de Santander

L'Insalud culpa l'estructura de l'edifici, les pluges i el vent de l'accident

El patiment, la por i la incertesa regnaren ahir durant hores en l'Hospital Universitari Marqués de Valdecilla entre els pacients, treballadors i els seus familiars a causa de l'enfonsament d'una façana de l'edifici de Traumatologia que acabà amb la vida de quatre persones i en ferí quinze més.

El caos dominà el centre hospitalari a primeres hores del matí d'ahir quan la caiguda de la façana commocionà no només les persones que es trobaven en el centre, sinó els veïns de Santander que s'anaren congregant en els voltants de l'hospital per conèixer la sort que havien patit els seus éssers estimats.

El dispositiu de rescat s'activà en pocs minuts i les tasques de salvament es tornaren una miscel·lània juntament amb el vent i la pluja que, amb intensitat, caigué sobre Santander.

Testimonis presencials relataren com, en qüestió de segons, escoltaren un gran renou i veren com caigué una paret sobre un edifici més baix, on estan situades les dependències administratives i també els quiròfans.

Els treballadors quedaren consternats en conèixer que un dels finats era la sotsdirectora mèdica, Julia Hazas, fadrina, de 41 anys, i l'administrativa de la Direcció Mèdica, Isabel Ortega, de 52 anys i mare de tres fills; el marit de la finada també és treballador de l'hospital.

El tercer dels morts és Manuel Menezo Setién, traballador de l'àrea de manteniment de l'hospital; la dona i el seu fill foren trets del centre sanitari per companys de la víctima entre grans mostres de dol. Karim Khan Ali Alkaon, un zelador marroquí membre del sindicat UGT, és la quarta víctima mortal d'aquest tràgic fet.

En les hores immediates a l'accident, es visqueren moments de caos, ja que els malalts evacuats de l'edifici del qual es desprengué la façana exterior s'amuntegaven en camilles i cadires de rodes en els passadissos, mentre als serveis de socors i desenes d'ambulàncies anaven al lloc de l'enfonsament.

Entre 300 i 350 persones foren evacuades de Traumatologia amb moltes dificultats baixant les camilles per les escales, ja que encara es desconfiava de la seguretat dels ascensors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris