cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Aznar afirma que ETA «pressiona» per «imposar» la ruptura d'Espanya

«Els nacionalistes inverteixen les energies en provar d'aplacar la banda armada»

El president del Govern, José María Aznar, advertí ahir a la intervenció que va realitzar davant la Junta Directiva Nacional del seu partit que la banda terrorista ETA augmentarà la pressió sobre les llibertats i la Democràcia als propers mesos amb «noves voltes de rosca» que l'únic que pretenen és desbordar el marc jurídic institucional.

De fet, a judici d'Aznar, aquella volta de rosca «ja ha començat» i va ressaltar que «com que l'organització observa que no té suport polític al seu projecte sobiranista, no hi ha una massa social o una majoria que aboni una estratègia de ruptura», intentarà «imposar» una d'aquestes dues coses: el projecte sobiranista, o la ruptura d'Espanya.

En la seva intervenció, segons ell mateix destacà, Aznar no va voler fer una anàlisi «superficial» de l'actual situació del procés de pau, sinó «afrontar cruament» una realitat que, si bé després de 15 mesos sense assassinats i segrests, «ha millorat», continua sent un camí «llarg i difícil». «Qui esperi altres coses, s'equivoca per complet», sentencià.

En aquest sentit, començà subratllant que ETA «vol prendre més força i augmentar la seva pressió sobre la societat basca» i, malgrat que al principi va voler donar protagonisme al pacte d'Estella, ara, lluny de retirar-se, vol «tornar a irrompre com a actor principal» en la treva i reclamar el protagonisme en el procés. Aznar remarcà també el paper que estan jugant els partits nacionalistes, que en lloc d'apostar per la consolidació de la pau, estan «invertint les seves energies i credibilitat» a intentar «aplacar» la banda armada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris