cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Breus

• ECONOMIA

Cuba, decidida a defensar Sol Meliá El Govern cubà està decidit a defensar amb totes les armes al grup hoteler espanyol Sol Meliá, com ho demostren les declaracions del seu vicepresident, Carlos Lage, que fustigà ahir les sancions que els Estats Units pretenen aplicar a la cadena espanyola per les seves inversions a Cuba. El vicepresident cubà qualificà d'«injustes, irracionals i arbitràries» les pressions que el Govern dels Estats Units exerceix sobre el grup Sol Meliá perquè en virtut de la Llei Helms-Burton iniciï negociacions amb els antics propietaris dels terrenys en els quals foren edificats diversos dels seus hotels a Cuba.EP.

• CATALUNYA

Els Mossos en controlen dues terceres parts Els Mossos d'Esquadra controlen des de les 00.00 hores de diumenge la seguretat ciutadana i el trànsit de la totalitat de la província de Lleida, amb la qual cosa la Policia de la Generalitat està desplegada en un 67 per cent del territori, que representa el 19 per cent de la població catalana. Amb la inauguració dissabte vespre de Xavier Pomés de les tres noves comissaries en Les Borges Blanques, Mollerussa i Lleida ciutat, els Mossos culminaren el seu desplegament a Lleida, província que té una plantilla de 1.808 agents equipats amb 262 vehicles. Està previst que a final d'any, uns 5.200 agents dels Mossos d'Esquadra prestin servei a Catalunya una vegada que s'incorpori al Cos la nova promoció. El PP català criticà l'«obssessiu desplegament dels Mossos, que crea inseguretat».EP.

El tren estalvia 28.000 milions al país Catalunya estalvia anualment 28.000 milions de pessetes cada any gràcies a l'ús del ferrocarril, pel seu baix índex d'accidents i el mínim impacte ambiental d'aquest mètode de transport, segons un informe de la universitat alemanya de Karlsruhe i encarregat per companyies ferroviàries europees, entre elles Renfe. L'informe assegura que el tren té uns índexs d'accidentalitat, congestió, contaminació atmosfèrica, soroll i impacte climàtic molt menor que altres mitjans de transport, especialment els de transport per carretera. EP.

• TRIBUNALS

Vargas Llosa s'oposa al perdó a Pinochet L'exdictador xilè Augusto Pinochet no ha de beneficiar-se del perdó, segons l'escriptor peruà Mario Vargas Llosa, qui s'ofuscà fa un any de la immunitat acordada amb els tirans d'esquerra. «Afirmar que és necessari el perdó pur i simple per al general Pinochet perquè hi ha una Justícia a dues velocitats és escandalós (que fa que els dictadors d'esquerra no siguin perseguits), equival a dir que hem d'abandonar la recerca de tota Justícia», diu al New York Times. «Poc importa que sigui un dictador de dreta el primer a caure a les xarxes on cauran, s'espera, una llarga llista de tirans», subratlla. EP.

• MELILLA

L'independent PIM nega pacte amb GIL El president del Partit Independent de Melilla, Enrique Palacios, negà ahir que mantengui un pacte de govern amb el GIL, tot i que la setmana passada els vots del seu partit dugueren el GIL a la presidència de nou de les onze comissions informatives existents a l'Assemblea de Melilla. Palacios assegurà que amb el GIL «l'únic que existeix és la possibilitat d'aconseguir acords en temes puntuals», fet que, segons el també vicepresident primer de la ciutat autònoma de Melilla, «es repetirà amb els partits que creguem convenients pel bé de la ciutat».EP.

• PAÍS VALENCIÀ

Candidatures d'Esquerra Nacionalista Esquerra Nacionalista Valenciana presentarà candidatures en les circumscripcions electorals de Castelló, València i Alacant en les pròximes eleccions generals, segons acordà el Consell Nacional d'aquesta formació el cap de setmana passat. Igualment, el secretari general d'ENV, Albert Marín Sanchis, valorà el canvi en la direcció d'UV i anuncià que sota la presidència de José María Chiquillo queda «impossibilitat» cap intent d'arribar a acords en un futur pròxim per les «línies ideològiques» del nou president. Sobre la situació del PSPV i d'EU afirmen que es mantenen «expectants» sobre la reacció dels sectors nacionalistes d'ambdues formacions. EP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris