muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Telefònica abaixà ahir les tarifes locals, provincials i interprovincials

Els consumidors, contents però crítics, diuen que hi ha preus més competitius

Ahir entrà en vigència la primera rebaixa de tarifes de Telefònica que suposen retallades del 8'4 per cent en el servei metropolità, del 4'36 per cent en el servei provincial, i del 17'58 per cent en les telefonades interprovincials. Aquesta rebaixa de les tarifes de telèfon compleix amb el Decret-Llei del passat 15 d'octubre aprovat pel Govern per combatre la inflació i facilitar un major grau de competència en les telecomunicacions. Una segona modificació, que inclou una rebaixa del 6'68 per cent en el servei telefònic internacional, serà efectiva a partir de l'1 de desembre.

El nou règim produirà una significativa reducció dels preus i significa un avanç en la simplificació de l'estructura de les tarifas ja que s'elimina un tram horari "el de «tarifa punta» en les comunicacions provincials i interprovincials.

En les telefonades metropolitanes s'amplia l'horari de tarifa reduïda amb quatre hores diàries "entre 18.00 i 20.00" els dies laborables i amb sis hores els dissabtes, entre les 08.00 i les 14.00.

En les tarifes provincials s'elimina la tarifa punta, amb la qual cosa el minut nominal passa de 15 a 13'44 pessetes, i en les interprovincials s'elimina l'horari de tarifa punta i es modifica el preu del minut en horari normal de 25'01 a 25'00 pessetes. Pel que fa a les telefonades internacionals, baixen els preus per minut als estats als quals es fa un major volum de trànsit, es redueixen de quatre pessetes les connexions amb estats de la UE i Suïssa, i en la mateixa quantitat als EUA. A més, es recull una nova modalitat de tarifa plana, més barata, per l'ús de la xarxa per a Internet que implica una reducció del 25 per cent, i per la qual es pagaran 4.000 pessetes mensuals.

El portaveu de l'Organització de Consumidors i Usuaris, José María Múgica, qualificà ahir de positiva la rebaixa de les tarifes telefòniques i recordà als usuaris de Telefònica que «existeixen altres operadors que continuen oferint uns preus més competitius».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris