algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

PP, PSOE i IU critiquen amb duresa la divisió dels bascs feta per Arzalluz

Carmelo Barrio afirma que «per boca del president del PNB parla Otegi»

94296

L'eurodiputada Rosa Díez i el secretari general dels socialistes bascs, Nicolás Redondo.

Les paraules pronunciades diumenge pel president del PNB, Xabier Arzalluz, que assegurà que existeixen dos tipus de bascs, «els d'aquest costat, que no rebem ordres de Madrid i ens organitzam entre nosaltres, i els de l'altre costat, que viuen a les ordres de Madrid», foren criticades ahir durament per dirigents del PP, PSOE i IU, que consideren que aquest discurs és «irreconegut» pel seu propi electorat i frega el racisme.

El secretari general del PP basc, Carmelo Barrio, destacà que el discurs realitzat a Gernika per Arzalluz confirma «la degeneració política i ideològica» que pateix actualment el PNB, a la vegada que subratllà que fa «autèntica vergonya» veure el president del PNB «justificant terroristes, mentre desqualificava demòcrates com (el ministre de l'Interior, Jaime) Mayor Oreja».

Segons el judici de Barrio, el discurs d'Arzalluz és «irreconegut» per la majoria del seu propi electorat, ja que «cap ni un ha votat el PNB perquè protesti per la detenció de terroristes, i fins i tot els seus propis dirigents, no fa molts de mesos, coincidien a qualificar com a bona notícia pels demòcrates la detenció de terroristes o la desarticulació de comandaments». En aquest sentit, destacà que «és evident que el discurs d'ahir (referint-se a abans d'ahir) no és el mateix», així com que «per boca de Arzalluz perla Otegi».

Per la seva banda, el secretari general dels socialistes bascs, Nicolás Redondo Terreros, assegurà a Arzalluz que «l'única diferència que hi ha en el País Basc està entre els que no acceptam cap tipus d'imposició i els que estan disposats a plegar-se al projecte polític d'ETA». «Desapareguda ETA, ens podrem enfrontar als nostres problemes en pau i llibertat, sense cap amenaça, ja que ETA ve a dir sempre que si no acceptam les seves ordres tornarem al passat. Aquesta és la gran diferència que el senyor Arzalluz no sap veure», destacà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris