muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

Arzalluz: «Si volen poden dur tancs a Euskadi, com el GAL va dur maletes»

El cap del PNB es referí a la candidatura de Mayor a les generals des d'Euskadi

88916

Arzalluz aprofità per parlar amb els gudaris que defensaren la República.

El president de l'EBB del PNB, Xabier Arzalluz, suggerí ahir que el PNB i l'esquerra abertzale fessin feina tots junts, si ETA deixa les armes i ambdues parts es posen d'acord i reptà el govern central a anar a Euskadi «amb els tancs, si volen», en referència que possiblement el ministre Jaime Mayor Oreja encapçali la candidatura del PP a les Generals a Euskadi. El dirigent nacionalista expressà aquesta idea en un míting celebrat a Gernika, on acudí per celebrar el «Gudari Eguna» (el Dia del soldat basc), en honor dels distints batallons de «gudaris» que lluitaren per la II República durant la Guerra Civil espanyola.

Arzalluz vaticinà que la pròxima campanya electoral a Biscaia serà «molt maca» perquè el PP vol designar el ministre de l'Interior, el «ministre de la guerra», com a cap de llista per aquest Territori Històric. I el reptà dient: «que véngui si vol amb un tanc, perquè abans varen venir amb el de les maletes» (en refència al GAL).

En referència a la pau i a la «tesi» que, al seu parer, manté el Govern central respecte del «problema basc», Arzalluz afirmà que a l'Executiu «li preocupa» que ETA deixi les armes i que «anem junts en política». Encara que apuntà que aquest extrem «no serà fàcil», pels 40 anys d'activitat de l'organització terrorista, afirmà que «aquesta serà la tasca si les dues parts ho volen». «Això és el que tenim per davant», assenyalà.

Arzalluz es referí a la pacificació per advertir ETA que sense ella «no hi ha construcció nacional»; i recordà que la banda armada nasqué a conseqüència de Franco. «Ell els ensenyà el camí i ara cerquen la pau; a ETA no li agrada. Volen la construcció nacional i nosaltres volem la pau, perquè sense ella, no es construeix aquesta nació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris