algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

L'Assemblea Nacional d'HB decideix no participar en les properes generals

Otegi: «Només desenvoluparem els nostres drets per votar un Govern basc»

L'Assemblea Nacional d'HB, reunida ahir a Pamplona, ratificà la proposta de la Mesa Nacional d'abstenir-se en les pròximes eleccions generals d'abril, després de conèixer l'opinió de les assemblees locals del partit, que li donaren suport amb un 83 per cent dels vots pertanyents a 180 assemblees locals del País Basc i Navarra. Un total de 3.191 persones votaren a favor de l'abstenció, mentre que 261 ho feren en contra i 387 se n'abstingueren.

El portaveu de la Mesa Nacional d'HB, Arnaldo Otegi, anuncià que la coalició abertzale «es nega des d'avui a desenvolupar els drets polítics que com a ciutadans espanyols i francesos ens són atorgats com una trampa». «No perquè els menyspreem sinó perquè només volem desenvolupar els nostres drets polítics per votar i elegir un Parlament nacional basc i un Govern nacional basc. Aquesta és una decisió que prenem per ara i per després», afegí.

A judici d'Otegi, la militància d'HB «ha pres una decisió important, amb absoluta maduresa política, perquè entén que sent l'esquerra independentista el motor d'un procés que ens condueixi a la democràcia, tenim una especial responsabilitat».

Otegi assenyalà que el debat sobre l'abstenció «és una aposta clara per la democràcia basca, una aposta pel futur i una aposta que cerca recuperar la veu sobirana dels bascs» i es mostrà segur que aquest debat es guanyarà la societat basca «per convenciment».

Afegí que es tracta d'una reflexió sobre les institucions que necessita Euskal Herria «per sobreviure culturalment» i aclarí que no es tracta d'un debat «antiinstitucional». «És un debat a favor de les institucions, a favor de l'arquitectura institucional que necessita la democràcia basca», afegí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris