lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Aznar afirma que el PSOE ha perdut el rumb en el debat de les pensions

Acusa els socialistes d'utilitzar les CA per oposar-se al Govern central

El president del Partit Popular i de l'Executiu central, José María Aznar, acusà ahir el PSOE de tractar d'«utilitzar» les institucions en les comunitats autònomes, entre aquestes la Junta d'Andalusia, per «exercir la prostitució» i actuar al marge de les «regles del joc institucional», en lloc d'«exercir l'oposició al Congrés dels Diputats o al Senat».

El president del Govern, que ahir obrí a Còrdova la campanya informativa sobre pensions que ha iniciat el PP, criticà l'«actitud» dels socialistes en política de pensions, que, al seu judici, és il·lustrativa que «s'ha perdut el rumb i el nord». En aquest sentit, al·ludint al PSOE, expressà el seu rebuig per «una proposta que consisteix en la desigualtat dels pensionistes segons el territori en el qual visquin» i que ve acompanyada per l'amenaça de «trencar el Pacte de Toledo» si no es té en compte, segons precisà.

Davant un auditori d'unes 8.500 persones, procedents de diferents punts d'Andalusia, Aznar garantí «clarament» que «no hi haurà diferència entre els pensionistes espanyols segons el territori en el qual visquin». Per tant, «el sistema es mantindrà igual per a tots i la caixa única serà per a tots i, naturalment, ningú podrà, irresponsablement, posar en perill ni els equilibris ni la solidaritat ni la igualtat del sistema».

El màxim dirigent del PP contrastà, al llarg de tota la seva intervenció en la convenció, la gestió del PP en la darrera legislatura amb la qual va fer el PSOE al capdavant del Govern en matèria de pensions. A manera de síntesi, va dir que en aquests últims quatre anys «s'acabaren de dilapidar els diners, el frau i la fallida», perquè «on fa quatre anys hi havia fallida, avui hi ha superàvit, mentre que on fa quatre anys hi havia desocupació, avui hi ha ocupació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris