muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

Breus

• POLÍTICA

Pròrroga dels pressuspostos El conseller d´Economia i Finances de la Generalitat en funcions, Artur Mas, anuncià ahir la pròrroga dels Pressupostos de la Generalitat del present exercici per a l´any 2000. El pressupost del pròxim any no s´aprovarà fins a maig o juny, ja que la tramitació parlamentària no s´iniciarà fins després de les eleccions generals espanyoles, previstes per al mes de març. Mas ha dit que pràcticament no veu viable una major acceleració per a l´aprovació dels pressupostos del 2000. D´una banda, fins a finals d´aquest mes de novembre no estarà format el nou Govern català.Per això no seria possible enviar el projecte de pressupostos almenys fins que no estigui molt avançat desembre, a més gener és un mes de vacances parlamentàries. Per això fins al febrer no podria iniciar-se la tramitació parlamentària, però és una tradició el fet de no realitzar el tràmit parlamentari dels Pressupostos en etapa electoral. Mas ha dit que el tràmit parlamentari requereix com a mínim dos mesos, per això l´aprovació no serà possible fins a maig o juny. E.P.

No es fan negociacions El ministre de Defensa, Eduardo Serra, va afirmar abans d'ahir a la nit a Madrid que Espanya no està negociant amb l´Aliança Atlàntica l´ampliació de la base de Rota (Cadis), ja que aquest és un assumpte exclusivament bilateral amb els Estats Units. En declaracions al quarter general de l´Exèrcit, on va sopar amb el secretari general de l´OTAN, George Robertson, Serra va afirmar, respecte a una possible proposta aliada d´ampliació de la base, que «no hi ha absolutament res sobre Rota més que la possibilitat de fer-la servir».E.P.

• ECONOMIA

Ibèria El ministre d'Indústria i portaveu del Govern, Josep Piqué, senyalà ahir que l'Oferta Pública de Venda (OPV) pel 54 per cent d'Ibèria es llançarà en gener o febrer si la situació dels mercats bursàtils aconsella no portar a terme aquesta operació en novembre pròxim, com estava previst inicialment.En quasevol cas Piqué subratllà la voluntat del Govern de portar a terme, en el que resta de legislatura, la privatització de la companyia.Agències.

Telefònica El repartiment de 45.000 millions de pessetes entre cent directius de Telefònica no tindrà «cap incidència» sobre els resultats de la companyia. Així ho assegurà ahir l'empresa mitjançant un comunicat remés a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, ja que, segons explicà, l'operadora formalitzà amb dues entitats financeres una cobertura de 7.200 millions de pessetes. Mentre tant, el PP demanà la millora de la transparència en la retribució a ejecutius a través de la compra d'accions.E.P.

• CRÒNICA NEGRA

Troben més restes Agents del Cos Nacional de Policia trobaren ahir en Xiva, València, més restes d'osos de la dona que desaparegué en Mislata en octubre de 1995. Per altra banda, el marit ha ingresat en presó com a pressumpte autor de l'homicidi i posterior esquarterament del cadàver.Encara que els restes que s'ahn trobat hagin de ser analitzats, sembla ja es compta amb dos braços i les dues mans de la finada, Carmen Merino, que estava embarassada de nou mesos quan va desaparèixer.EFE.

Investiguen les causes de la mort La Policia i la Justícia estan investigant les causes de la mort d'un nin de 5 anys que finà quan era evacuat en helicòpter de Ceuta a Cadis, que patia una pneumònia aguda complicada amb una insuficiència renal congénita, encara que presentava també varis hematomes, segons fonts sanitàries. El petit, J.S.S. fou traslladat abans d'ahir per una ambulància de la Creu Roja fins a l' unitat d'urgències de l'Hospital en estat greu por l'insuficiència renal. Els metges l'apreciaren a mes hematomes en la cara, pel que sospiten que podria haver estat víctima també de maltractaments.A l'informe mèdic de l'INSALUD recull que al menor s'el apreciaren «signes de desatenció, cops i hematomes».EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris