algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

El CIS reflecteix la millor valoració política i econòmica en catorze anys

Michavila destaca el clima d'estabilitat per generar aquesta confiança «creixent i sostinguda»

La valoració que els espanyols fan de l'actual situació política i econòmica és la millor dels darrers catorze anys, segons les dades de l'enquesta realitzada pel Centre de Investigacions Sociològiques (CIS) corresponents al mes de setembre. D'aquest forma, els espanyols romandran vivint un moment de confiança econòmica, política i social «sostinguda i creixent», segons va destacar el secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José María Michavila, en la presentació d'aquesta enquesta.

Els espanyols que qualifiquen la situació política com a bona o com a molt bona és del 29 per cent, 13 punts per sobre dels que la qualifiquen com a dolenta o molt dolenta (16'5 per cent). Aquest indicador ha evolucionat de forma positiva des del passat mes de juliol.

José María Michavila volgué subratllar les dades actuals amb les registrades el setembre del 1995 (any en què governaven els socialistes). Així, respecte del setembre de 1995, els que valoren positivament la situació política s'ha multiplicat per deu, mentre que la valoració negativa s'ha reduït a la quarta part.

A més, el 15'6 per cent dels espanyols creu que la situació política millorarà en els pròxims dotze mesos, davant al 9'3 que creu que empitjorarà. La majoria, el 51'5 per cent dels enquestats, creu que en un any aquesta situació continuarà igual que ara.

D'altra banda, el 33 per cent dels espanyols considera bona o molt bona la situació econòmica, front al 15'2 que la considera dolenta o molt dolenta i al 48'7 que la qualifica de regular. Es tracta, segons destacà el Govern, de la millor valoració de tots els mesos de setembre en què el CIS ha realitzat aquesta pregunta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris