algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

El Suprem manifesta el seu total rebuig a les acusacions de la sentència a Liaño

El PSOE demanarà a Aznar si pensa indultar el magistrat

El ple de la Sala Segona del Tribunal Suprem acordà ahir per unanimitat fer constar «la seva preocupació i rebuig davant les gravíssimes desqualificacions i insults injustificats abocats contra membres d'aquesta Sala», en al·lusió a les crítiques rebudes per la sentència que va condemnar el jutge Javier Gómez de Liaño.

«Les legítimes crítiques a les decisions judicials no poden servir d'aparent cobertura a aquestes desqualificacions, que no només atempten l'honor de les persones sinó, el que és més greu, contribueixen a deslegitimar l'actuació dels tribunals i a condicionar la seva independència», ressalten.

Així mateix, els portaveus de les associacions judicials Jutges per a la Democràcia, Francisco de Vitoria i Associació Professional de la Magistratura, manifestaren ahir el seu suport a la Sala Segona del Tribunal Suprem per les crítiques fetes contra els magistrats que condemnaren el jutge Gómez de Liaño. Els membres de les associacions insistiren en la necessitat que el CGPJ, amb el qual han sol·licitat reunir-se la Sala Segona, «posi ordre més enèrgicament» davant les desqualificacions a jutges.

Malgrat tot, el portaveu de Francisco de Vitoria, Lorenzo Pérez San Francisco, mostrà, en declaracions, molt poques esperances sobre el paper que el CGPJ pot jugar per sortir en defensa dels jutges que són desqualificats «feroçment» per les seves sentències. Així, arribà a plantejar la necessitat de «pensar si és un luxe mantenir el CGPJ, amb els seus juristes de prestigi, quan el seu paper i funcions són quasi nul·les».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris