algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

El Govern contestarà a ETA que està disposat a una nova trobada

Piqué diu que la resposta a la banda «no dirà res diferent del que ja se sap»

57528

Josep Piqué escolta el ministre de Treball, Manuel Pimentel, en la roda de premsa.

El portaveu del Govern, Josep Piqué, assegurà ahir que l'Executiu respondrà a la carta d'ETA reiterant la seva disposició a reprendre el diàleg amb la direcció de l'organització terrorista «al més aviat possible». Hi afegí, no obstant això, que la resposta a la banda armada «no dirà res de diferent del que ja se sap».

L'Executiu de José María Aznar rebé la darrera carta d'ETA "anunciada ja en el seu comunicat que el diumenge publicà el diari Gara" el passat dimecres. El darrer comunicat de l'organització terrorista, que fa el número nou des de l'anunci del cessament de la violència el passat 16 de setembre de 1998, enduria les condicions de la banda per reprendre el diàleg.

Abans de rebre la carta d'ETA, el president del Govern, José María Aznar, respongué a l'organització armada que «els termes en els quals s'ha de desenvolupar el diàleg han de ser els mateixos que hi havia abans que ETA trencàs els contactes». Les declaracions de Piqué seguiren ahir la mateixa línia. «La resposta del Govern es farà arribar a ETA en la forma més adient; no dirà res diferent del que se sap; i reiterarà la predisposició absoluta de mantenir un encontre al més aviat possible amb la direcció d'ETA», assenyalà.

«Continuam pensant que, llevant els riscs i dificultats, hi continua havent una esperança de pau que tenim l'obligació d'intentar aprofitar», afegí el portaveu de l'Executiu.

Així, insistí que el procés de pau a Euskadi continuarà sent llarg i complex, i passarà per «noves vissicituds». Destacà que la pròxima passa a fer ara és que tornin a reunir-se l'Executiu i la banda armada ETA, per aconseguir que la treva sigui definitiva; i, al mateix temps, estudiar els mecanismes per acompassar aquest procés amb una nova política penitenciària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris