algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Breus

• ECONOMIA

Producció industrial La producció industrial als països de la zona euro va créixer un 1'0 per cent entre els mesos de juny i agost d'aquest any, segons dades publicades ahir per l'Oficina d'Estadística de les Comunitats Europees (Eurostat), en els quals es constata que la pujada va ser particularment forta a Itàlia (2'1 per cent) i Espanya (1'6 per cent), també sobre la base anual (7'3 i 4'3 per cent respectivament). A la Unió Europea (UE) l'increment va ser del 0'9 per cent respecte als tres mesos precedents. E.P.

• TRIBUNAL

L'advocat de Pinochet a Espanya L'advocat Fernando Escardó, lletrat de l'exdictador xilè Augusto Pinochet, presentarà en els pròxims dies un recurs d'apel·lació davant la sala Penal de l'Audiència Nacional contra la decisió del jutge Baltasar Garzón de no admetre la seva personació en la causa, segons manifestà el mateix Escardó. El lletrat explicà que Garzón està «matxucant els drets constitucionals del seu representat, reiterant que, a més, «malgrat de viure en una democràcia està actuant com un dictador», quan no permet que «un acusat es defensi». E.P.

Competències sobre corrupció La Fiscalia Anticorrupció ha elevat una consulta a la Fiscalia General de l'Estat perquè determini la competència per investigar la denúncia del PP d'un suposat intent de suborn per part d'un membre del PSOE de l'Ajuntament de Sanlúcar de Barrameda (Cadis). Fonts fiscales declararen que el fiscal anticorrupció sotmet a la consideració del fiscal general si és competent o ha de ser una altra Fiscalia la que s'encarregui d'investigar aquest assumpte. El secretari general del PP a Andalusia, Antonio Sanz, presentà el passat dia 25 la denúncia, ja que el PP té la sospita que «han pogut desaparèixer arxius i proves» vinculaats al cas. El PP estimà que és un cas per a la Fiscalia Anticorrupció. EFE.

• OCUPACIÓ

Manifestació de jubilats i prejubilats Milers de prejubilats i jubilats anticipats es manifestaren ahir a les portes del Congrés dels Diputats per demanar solucions als problemes específics d'aquests col·lectius. La concentració fou organitzada per l'Associació de Prejubilats de MCA-UGT i altres dues federacions de prejubilats i pensionistes del País Basc i Valladolid. El principal problema plantejat ahir per aquest col·lectiu és el que afecta el grup de persones majors de 52 anys, que són obligades per les seves empreses a prejubilar-se i duen cotitzant des de l'1 de gener de 1967, per la qual cosa, segons la llei, quan arriben als 60 anys tenen l'obligació d'acollir-se a la figura de la jubilació anticipada. D'aquesta manera, se'ls aplica una reducció del 8 per cent en la quantia de les seves pensions per cada any fins als 65 (un 40 per cent menys). E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris