nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Interior afirma que els documents de Carmen no han de provocar «alarma»

Mayor Oreja assegura que ETA està en treva però «es prepara cada dia»

El ministre d'Interior, Jaime Mayor Oreja, llevà ahir importància a la documentació confiscada a l'etarra Belén González Peñalva, Carmen, sobre possibles objectius a Madrid, Catalunya i Andalusia, perquè entén que «de moment no hi ha res que permeti pensar que s'hagi de cridar a ningú ni s'hagi que donar cap missatge singular», encara que va admetre que la banda es prepara cada dia. A més, la Policia destacà que els papers trobats estan formats per retalls de periòdics de premsa antics «molt superficials», que no deuen provocar «cap tipus d'alarma».

Els etarres Belén González i Cipriano Fernández detinguts el passat dilluns en la ciutat francesa de Pau portaven dades de matrícules obtingudes a prop de la presó d'Alcalá Meco que podrien correspondre a funcionaris de presons. Tenien també mig centenar de fitxes de polítics, empresaris, militars i policies d'Andalusia, així com informació de possibles objectius a Catalunya. No obstant això, les forces de Seguretat indicaren que no es trobà cap document del qual es desprengui que ha existit un seguiment de les persones que figuren en la documentació confiscada.

Segons el ministre d'Interior, la policia està treballant en l'avaluació d'aquesta informació i «seran els responsables policíacs els qui consideren quan és oportú traslladar qualque missatge a l'opinió pública o algunes persones en particular». En qualsevol cas, ressaltà que no deu sorprendre que ETA posseeixi dades i informacions concretes, atès que es tracta d'una organització que s'està «engreixant constantment».

Quant a la possibilitat que el Govern rebaixi el nivell d'interlocució per entrevistar-se amb els tres empresonats etarres esmentats per ETA, Kantauri, Kubati i Josu Ternera, Mayor Oreja evità pronunciar-se sobre aquest assumpte. Malgrat tot, sí que desmentí que enviats de l'Ejecutiu s'entrevistaran aquest mes en un lloc de Navarra. El titular d'Interior negà que les operacions policíaques siguin una resposta de l'Executiu a l'últim missatge d'ETA, ja que «les detencions es fan en estricte compliment de la llei».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris