algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Breus

• CATALUNYA

Constitució del Parlament el dia 5 El president de la Generalitat en funcions, Jordi Pujol, decidí convocar per al divendres 5 de novembre el ple de constitució del nou Parlament de Catalunya sorgit de les eleccions del passat 17 d'octubre, segons anuncià ahir el conseller de la Presidència, Xavier Trias, en la roda de premsa en la qual informà de la reunió de dimarts del Govern català. El decret firmat per Pujol de constitució del Parlament serà de data de 2 de novembre i sortirà publicat l'endemà en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Pujol acordà convocar la constitució de la nova assemblea legislativa catalana un dia abans que finalitzi la data límit per fer-ho, que era el dissabte dia 6 de novembre.E.P.

• AFERS EXTERIORS

Posada sobre l'acord amb el Marroc El ministre d'Agricultura, Jesús Posada, manifestà ahir, davant els temors que s'utilitzi el sector hortofructícola com a moneda de canvi amb Marroc per assolir un acord pesquer, que qualsevol concessió que es faci al Regne alauita no afectarà només Espanya, sinó també altres estats comunitaris. El comissari europeu d'Agricultura, Franz Fischler, va suggerir dimarts davant els ministres de Pesca de la Unió Europea, que el Marroc només acceptarà renovar l'acord pesquer si els Quinze fan concessions en els seus contingents d'importació de productes agrícoles, com tomàtigues i taronges, fet que afectaria els interessos espanyols.E.P.

• ECONOMIA

Ajornada la incorporació de Bangeman El Consell d'Administració de Telefònica aprovà en la reunió d'ahir la incorporació de l'excomissari de Telecomunicacions Martin Bangeman com a membre d'aquest a partir del juliol de l'any 2000. Amb aquest ajornament l'operadora compleix el període de mancança exigit per la Comissió Europea als seus comissaris abans d'ocupar altres càrrecs a empreses privades. Del seu costat, els Quinze demanaren al Tribunal de Justícia de la Unió Europea la privació del dret a la pensió i d'uns altres avantatges de Bangeman.E.P.

Prodi i Clinton no parlaren de Sol-Meliá El president de la Comissió Europea, Romano Prodi, i el president nord-americà, Bill Clinton, mantingueren ahir a Washington una primera trobada oficial d'una hora, centrada, principalment, en la preparació de la Ronda del Mil·lenni que s'iniciarà en el marc de l'Organització Mundial del Comerç el pròxim 30 de novembre a Seattle. Segons informaren fonts comunitàries, la qüestió de la llei Helms Burton, l'aplicació de la qual afecta l'empresa hotelera mallorquina Sol-Meliá, no va ser abordada perquè l'agenda de la reunió «estava molt carregada».E.P.

BSCH alerta sobre la pujada dels tipus El Banc Central Europeu pujarà el tipus repo oficial mig punt, des del 2'5 per cent actual fins al 3'0 per cent, a la sessió del pròxim 4 de novembre, segons el Servei d'Estudis del Banc Santander Central Hispano. Per al BSCH, la dada de l'agregat monetari M3 de setembre publicada ahir, amb una nova accelaració des del 5'6 per cent fins al 5'9 per cent (molt lluny ja de l'objectiu de referència del 4'5 per cent), serà l'últim detonant per a la pujada dels tipus d'interès, que previsiblement portarà a terme el BCE.E.P.

40.000 milions gastats en l'efecte 2000 Els costs globals de l'adaptació d'equips i sistemes informàtics de l'Administració General de l'Estat a l'anomenat Efecte 2000 han arribat ja a la xifra de 40.000 milions de pessetes i, com comentà ahir el ministre d'Administracions Públiques, Àngel Acebes, «encara està per tancar». Acebes es reuní ahir amb tots els delegats del Govern per demanar-los un «especial esforç» en aquesta matèria, atès el poc temps que queda fins cap d'any. El ministre destacà que en aquesta matèria és «imprescindible fer un bon treball», tant des de l'Estat central com en les autonomies, en les que els delegats del Govern són els representants de l'administració.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris