algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Breus

• POLÍTICA

El PSOE acusa el PP d'induir al delicte El secretari de Política Municipal del PSOE, Alfonso Perales, apuntà ahir la possibilitat que el PP sigui culpable d'induir al delicte i d'amagar proves en el cas del soborn a un regidor popular en l'Ajuntament de Sanlúcar (Càdis). Perales digué que qui millor coneixen el succeït en aquesta localitat són «els dirigents del PP», i recordà que el PSOE conegué l'intent de suborn dilluns de la passada setmana, diversos dies després que el portaveu del PP, Rafael Hernando. EP.

Judici d'atemptat contra vies feixistes Cinc veïns de Valladolid vinculats a Izquierda Castellana són jutjats ahir en Palencia per arrabassar dues plaques amb els noms de Francisco Franco i José Antonio Primo de Rivera, en el marc de la campanya que aquesta formació política inicià en febrer del 1998 per tal de retirar tots els «símbols feixistes» dels carrers de Castella i Lleó. EP.

• EUSKADI

PSOE i PP contra autodeterminació PSOE i PP rebutjaren la inicitiva del PNB d'ampliar l'estatut basc com a via per avançar en l'autodeterminació amb l'exploració «jurídica i política» de la Disposició Addicional de la norma. Aquesta disposició assenyala que l'acceptació del règim d'autonomia en l'Estatut no implica la renúncia d'Euskadi als drets que com a tal li haguessin pogut correspondre en virtut de la seva història, que podran ser actualitzats d'acord amb el que estableixi l'ordenament jurídic». En aquest enunciat basa el portaveu del PNB, Joseba Egibar, la possibilitat d'«explorar políticament i jurídica» aquesta via perquè es pugui exercir la voluntat d'Euskadi. EP.

• PESCA

Ministres insten a negociar amb Marroc Els ministres de Pesca de la Unió Europea, reunits ahir en Consell en Luxemburg, instaren la Comissió Europea perquè intensifiqui els contactes per iniciar les negociacions d'un nou acord pesquer entre la Unió Europea i Marroc, així com que els informi de forma regular sobre la marxa dels esdeveniments, informà ahir el Ministeri d'Agricultura. El comissari Franz Fischler informà els ministres sobre els esforços de la Comissió per acordar amb Marroc una data d'inici de la negociació, sense que fins ara s'hagi assolit res concret per la manca de disposició del Regne alauita. EP.

• CRÒNICA NEGRA

Dos anys de presó per abusar de la filla L'aplicació del nou Codi Penal i la posterior modificació legislativa en allò referent als delictes contra la llibertat sexual obliguen un tribunal de l'Audiència de Barcelona a condemnar només a dos anys de presó un pare per abusar sexualment de la filla «preferida» entre el 1993 i el 1995. El tribunal entén que a pesar que els abusos es produïren quan estava vigent l'antic Codi Penal i s'han jutjat una vegada en vigor la modificació legislativa que agreuja les penes fixades en el Codi del 1995 per als delictes sexuals «no es pot perjudicar» l'acusat per «la dilació temporal» en la instrucció del cas o el seu posterior assenyalament.EP.

Captaire reconeix que matà un col·lega Un jove indigent de vint anys d'edat reconegué, segons l'Ertzaintza, ser l'autor de l'homicidi de dissabte d'un altre captaire a Bilbao. A.A.A. era fins ara l'únic «testimoni» del cas, fins que l'Ertzaintza descobrí que la seva declaració era falsa i que no havia presenciat cap assassinat perpetrat per skins heads, sinó que n'havia estat l'autor.EFE.

• TRIBUNALS

Alliberat implicat en frau a la UE El titular del Jutjat d'Instrucció número tres de Múrcia, Indalecio Casinello, decretà ahir la posada en llibertat condicional, sota una fiança de 5 milions, de José María Casanova Valero, principal inculpat en el presumpte frau a la Unió Europea. Casanova, fundador i president de l'empresa Alimentos del Valle (ALVALLE), fou detingut dimarts juntament a altres nou persones per un suposat frau en la recepció d'ajudes comunitàries, valorat en uns 200 milions de pessetes. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris