algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

CiU, més pròxim a ERC, però admet que haurà de negociar amb el PP

Carod-Rovira descarta votar a favor de la investidura de Jordi Pujol

CiU ha constatat, en la primera ronda de contactes després de les eleccions del 17 d'octubre, que té més coincidències programàtiques amb ERC que amb el PP, però sense oblidar que, almenys en un termini curt o mitjà, serà amb el PP a Madrid amb qui haurà de negociar temes clau del seu programa com el pacte fiscal o un major sostre d'autogovern.

Aquesta visió «a dos bandes» va ser la principal conclusió dels negociadors de la coalició nacionalista després dels respectius encontres amb ERC, pel matí, i amb el PP, per l'horabaixa. En aquesta primera presa de contacte ja es planteja un dilema a CiU, ja que el PP els traslladà ahir que aspira a mantenir la vicepresidència segona del Parlament, que és la que volen ocupar els republicans.

Del seu costat, el secretari general d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, que anà a la reunió acompanyat del seu vicesecretari de Relacions Polítiques, Josep Huguet, valorà la «deferència» mostrada per CiU en començar les negociacions amb la seva formació. La reunió, a iniciativa de CiU, es va celebrar a l'hotel Majestic de Barcelona i durà una hora. Pere Esteve qualificà de «positiu» l'encontre i considerà que marca l'«inici d'un clima positiu de cara a aquesta pròxima legislatura».

A la reunió no s'assolí cap acord i estigué més aviat «exploratòria». ERC mantingué la seva posició inicial de no donar suport a la investidura de Jordi Pujol, mentre que CiU ressaltà les coincidències que a l'«esperit de la legislatura» sigui el d'assolir el «màxim consens» per poder plantejar amb força el pacte fiscal i el pacte per l'autogovern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris