muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El PP aconsegueix el suport de CiU, PNB i CC per rebutjar les esmenes

El Govern pot passar així el primer test al pressupost abans que sigui aprovat

86742

Rodrigo Rato (esqu.) agraí ahir el suport dels socis nacionalistes.

El ple del Congrés rebutjà ahir per 177 vots a favor i 151 en contra les set esmenes a la totalitat de devolució dels Pressuposts Generals de l'Estat (PGE) per a l'any 2000 que foren presentades per PSOE, IU i Grup Mixt. El Govern comptà amb el suport de CiU, PNB-EAJ i CC en aquesta sessió, en la qual també es rebutjaren altres set esmenes a la totalitat al Projecte de «Llei d'Acompanyament» dels Pressuposts, presentades pels mateixos grups. Els comptes de l'Estat prevists pel Govern per al pròxim any obtenen d'aquesta manera el primer vistiplau dels socis del Govern dins d'un llarg procés que durarà previsiblement fins al final de desembre.

Després de l'enfrontament verbal mantingut dilluns pel ministre d'Economia i Hisenda, Rodrigo Rato, amb el secretari general del PSOE, Joaquín Almunia; el portaveu de Pressuposts d'IU, Pedro Antonio Ríos, i els representants del Grup Mixt, la sessió celebrada ahir en el Congrés dels Diputats resultà bastant més relaxada, ja que el Govern comptà amb el suport dels seus socis per rebutjar les esmenes a la totalitat de l'oposició, si bé amb algunes condicions per part del PNB.

El portaveu de CiU en el Congrés, Josep Luis López de Lerma, qualificà ahir els Pressuposts com «els de major perfil social de les dues darreres legislatures» i assegurà que el vicepresident econòmic, Rodrigo Rato, exhibí durant el debat d'ahir «una sèrie de dades que conviden a l'esperança».

El diputat català subratllà que l'actual situació econòmica i social «és molt diferent de l'etapa socialista, en què fins al 1994 es venien destruint llocs de treball i la desesperança dominava en el panorama social espanyol».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris