muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Breus

• TRIBUNAL

La Junta andalusa recorrerà sentència El conseller d'Afers Socials, Isaías Pérez Saldaña, anuncià ahir que la Junta d'Andalusia recorrerà la sentència dictada per un jutge de Còrdova que, a la vegada que condemna a set anys de pressó un pare per abusos sexuals al seu fill, demana l'indult per al progenitor. Pérez Saldaña explicà ahir a Màlaga que la Junta farà tot el que estigui en les seves mans per defensar els interesos del menor i «anar en contra d'una sentència que ens pareix una absoluta aberració».E.P.

• CRÒNICA NEGRA

No varen ser skin heads Les investigacions sobre l'assassinat d'un indigent a Bilbao perpetrat per cinc joves apunten que no es tracta d'skin heads com en un principi es pensà, segons informà el Departament d'Interior del Govern basc. En l'actualitat un dels presumptes autors es troba detingut en dependències policíaques i ja li han pres declaració com a imputat. Els fets es produïren en la matinada d'ahir, quan poc després de la mitja nit cinc joves apedregaren i cremaren l'indigent en les vies del tren del bilbaí barri de Basurto.E.P.

• POLÍTICA

El BBVA ja funciona El Banc Bilbao Vizcaia i Argentaria començaren ahir la seva via com una entitat (BBVA), la segona d'Espanya, després de l'acord de fusió arribat el passat dimarts. I és que, a menys d'una setmana d'una crònica «llargament anunciada» "tal com descrigué la unió el president del BBV, Emilio Ybarra" se celebrà ahir la primera reunió del Comitè de Direcció, malgrat que els efectes econòmics no seran efectius fins al proper any. La primera reunió del Comitè de Direcció del nou BBVA passarà a la història, justament per això, per ser la primera entrevista oficial dels alts càrrecs d'ambdues entitats, no pel seu contingut.AGÈNCIES.

El PAR abandona el PP en el Congrés La Mesa del Congrés acceptà ahir que el diputat del Partit Aragonés (PAR), Antonio Serrano, deixi el Grup Popular en el Congrés i s'integri en el Grup Mixt de la Cambra. El Comitè Nacional del PAR ratificà el passat dissabte que els seus quatre parlamentaris nacionals "un diputat i tres senadors" abandonin el Grup del PP, partit amb el qual concorregueren en coalició en les darreres eleccions generals.EFE.

• SANITAT

Increment de la despesa farmacèutica El ministre de Sanitat, José Manuel Romay Beccaría, es mostrà confiat en finalitzar l'any amb un increment de la despesa farmacèutica d'entre el 7 i el 8 per cent, malgrat que aquesta partida s'ha incrementat un 10'5 per cent fins al mes de setembre. A més Romay espera que a la fi de la legislatura l'estalvi ascendeixi a 250.000 milions de pessetes. Per altra banda, el ministre explicà que durant la reunió del Consell Interterritorial de Salut s'han arribat a acords com el finançament d'audífons a nins fins als 16 anys, la posada en marxa de l'ús tutelat de determinades tècniques i la creació d'un pla nacional de cures pal·liatives. AGÈNCIES.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris