algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Rato celebra presentar uns comptes per al 2000 sense retalls socials

Almunia diu que l'alegria del ministre econòmic és una fantasmada

L'actual legislatura serà la primera en els últims deu anys en què no s'efectuarà cap retall social. Així ho assegurà ahir en el debat de totalitat del projecte de Llei de pressuposts generals de l'Estat per al 2000 al ministre d'Economia i Hisenda, Rodrigo Rato, que responia d'aquesta manera a les afirmacions realitzades en aquest sentit pel secretari general del PSOE, Joaquín Almunia, que acusà el Govern de desatendre les polítiques socials en benefici de la seva «autopropaganda» i assegurà que els PGE del pròxim any són «regressius» i «insolidaris».

En la seva intervenció davant el Congrés, Rodrigo Rato recordà els «retalls socials» establerts per Llei el 1985 durant els anteriors governs socialistes per eliminar les prestacions socials per naixement de fill i ampliar, sense cap període transitori, els terminis de cotització de les pensions. Rememorà a més els «retalls» del 1992, que reduïren les prestacions per desocupació a treballadors que no havien cotitzat un mínim.

Per la seva part, Joaquín Almunia acusà el Govern de desatendre les polítiques socials en benefici dels seus «esforços d'autopropaganda», a l'hora que qualificà de «regressius, insolidaris, mancats d'ambició i objectius» els PGE del 2000. En aquest sentit, destacà que els comptes del pròxim any «s'inhibeixen a l'hora de reduir les desigualtats», i afirmà que l'esforç social continguts en ells és «pura ficció i pur engany».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris