muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

La Policia francesa deté dos etarres, entre ells una exinterlocutora de la banda

Belén González participà en diversos assassinats i a les converses d'Alger i de Suïssa

100470

Belén González acompanyada del també etarra Igancio Aracana a un país africà.

La Gendarmeria francesa detingué ahir en un control de carretera de Pau, a Occitània, els etarres María Belén González Peñalva, àlies «Carmen», i Cipriano Fernández García, àlies «Xipri». Poc després de conèixer la notícia, el ministre d'Interior, Jaime Mayor Oreja, es felicità per la darrera detenció duita a terme en territori gal que, en la seva opinió, demostra que funciona la col·laboració de la Policia Francesa en matèria antiterrorista.

María Belén González Peñalva, àlies «Carmen», és considerada una de les activistes històriques d'ETA. Participà a les converses d'Alger (el 1989), i el mes de maig passat acompanyà el dirigent etarra Mikel Antxa, número dos d'ETA, a la reunió que mantingué el Govern amb la banda a Suïssa, i a la qual, en nom de l'Executiu, acudiren el secretari general de la Presidència, Javier Zarzalejos, el secretari d'Estat per a la Seguretat, Ricardo Martí Fluxá, i el sociòleg Pedro Arriola.

«Carmen» va pertànyer al «comando Madrid» a principi dels anys 80, al costat de José Manuel Soares Gamboa i Ignacio Aracama Mendía «Makario». El 18 d'abril de 1989 fou expulsada d'Algèria i traslladada a la República Dominicana. El 18 d'octubre de 1998 desaparegué, al costat d'Angel Iturbe, de la residència del país caribeny on estaven confinats, després d'un relaxament de les mesures de seguretat a les quals estaven sotmesos. Posteriorment, ambdós reapareixeren a França.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris