nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Breus

• TRIBUNALS

Noves proves contra Pinochet L'advocat paraguaià Martín Almada entregarà demà dimarts al jutge de l'Audiència de l'Estat (AN), Baltasar Garzón, noves proves sobre la participació d'Augusto Pinochet i altres exrepresors sud-americans en el pla Cóndor, segons informà l'Associació Argentina Pro Drets Humans en un comunicat. El lletrat, que compareixerà per segona vegada davant el magistrat espanyol, aportarà en aquesta ocasió nova documentació per ampliar les imputacions a responsables de la xarxa repressiva que integraren les dictadures del con sud en la dècada dels setanta.EP.

• POLÍTICA

Estudi d'IU fa de mirall a Anguita Un estudi sociològic encarregat per la direcció federal d'Izquierda Unida ofereix una imatge d'aquesta força política com a de partit «antisistema» i reflecteix una imatge «erosionada» del seu líder, Julio Anguita, al qual critiquen fins i tot els seus mateixos votants. L'informe, fou encarregat per juny a l'empresa Centre d'Estudis de Mercat i Ciutadans, S.A. (CEMYC), que creà nou grups mixts de ciutadans de tots els perfils professionals per conèixer les seves opinions sobre IU, les seves polítiques i el seu candidat a la Presidència del Govern. EP.

• AFERS SOCIALS

Arenas, content per denúncies de dones El secretari general del Partit Popular, Javier Arenas, valorà ahir com «un primer èxit» del pla contra maltractaments a les dones posat en marxa per l'Administració central el fet que s'hagi produït un «espectacular» augment en el nombre de les denúncies que es presenten per aquests casos. Arenas, que acudí ahir a un acte de dones organitzat pel seu partit a Sevilla sota el lema «Igualtat real al segle XXI», explicà que aquest pla, que encara no està enllestit, «s'ha posat en marxa en una posició claríssima d'avantguarda i de progrés». L'esmentat increment en el nombre de denúncies suposa, segons Arenas, «un gran èxit, perquè el principal còmplice d'aquelles conductes ha estat sempre el silenci». EP.

Contra pressumpta detenció racista Unes 300 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana, es manifestaren ahir pel centre de Barcelona per reclamar la posada en llibertat d'Abderrazak Mounib i Ahmed Tommouch, els dos marroquins empresonats des de 1991 per violacions que varen poder no cometre. La manifestació, organitzada pel Col·lectiu Marroquí, partí sobre les 10'50 hores d'ahir dematí de la Fiscalia, al carrer Pau Claris, i transcorregué amb tota normalitat per Via Laietana i el carrer Ferran per acabar a la plaça Sant Jaume, sobre les 13'30 hores.EP.

• MEDI AMBIENT

Pastor titlla de digna proposta del PSOE El director executiu de Greenpeace Espanya, Xavier Pastor, considerà ahir «digna de suport» la proposta llançada dissabte pel secretari general del PSOE, Joaquín Almunia, de tancar totes les centrals nuclears espanyoles en un termini de 15 anys. Per Pastor, la idea d'Almunia coincideix exactament amb el plantejament que l'organització ecologista ve mantenint des de fa molts anys, és a dir, procedir al tancament ordenat i escalonat del parc nuclear. «És la línia exacta que nosaltres plantejàvem», assenyalà. En concret, Pastor assenyalà que la proposta del PSOE «coincideix molt, si es du a la pràctica i no és simplement una d'aquelles que després es queden en no-res, amb els plantejaments que Greenpeace està fent des de fa una pila d'anys». EP.

Tocino parla amb la Xina de l'aigua La ministra de Medi Ambient, Isabel Tocino, rep avui i demà dues delegacions del Govern xinès que visitaran oficialment Espanya per conèixer, entre altres aspectes, la política de protecció del medi ambient, la gestió de recursos hidràulics i el desenvolupament regional. L'objectiu de la primera delegació, encapçalada pel ministre xinès de Recursos Hidràulics, Wang Schucheng, és intercanviar idees sobre cooperació en l'àmbit dels recursos hidràulics; així com estudiar estratègies i tecnologies espanyoles sobre irrigació economitzada de l'aigua. EP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris