muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

ETA cita Aznar a una reunió per tractar la sortida de les forces estatals d'Euskadi

El Govern diu que no ha estat convidat a cap reunió i que la banda «fa propaganda»

L'organització terrorista ETA remeté una carta oficial al Govern en la qual li comunica la seva disposició a mantenir un nou contacte, que seria el segon després del que tingué lloc el passat 19 de maig, i precisà els seus eventuals representants en aquestes converses, segons informà la banda en un nota remesa al diari «Gara» i publicada ahir.

Davant un possible encontre, ETA es declara disposada a tractar «com i quan es produiran la sortida de les forces armades estrangeres espanyoles que estan en la nostra terra i l'alliberament de tots els presos polítics bascs». El grup terrorista subratllà que «l'acceptació d'aquests punts implicaria, per part d'ETA, la superació de l'enfrontament armat amb Espanya».

ETA es mostrà també oberta a dialogar sobre «si el Govern espanyol està disposat a respectar la voluntat i la decisió que expressarà Euskal Herria lliurement, de forma que el procediment i la fórmula per adoptar aquesta decisió quedin únicament i exclusiva en mans d'Euskal Herria», i vol conèixer a més «de quina manera i oferint quines garanties respectarà aqueix procés l'Estat espanyol».

El Govern assegurà ahir que no havia rebut cap carta d'ETA per demanar-li una nova reunió i reiterà la seva disposició a continuar el diàleg en els mateixos termes plantejats abans de la suspensió d'aquest per part d'ETA.

No obstant això, l'Executiu considera que la informació publicada a GARA «és un senzill exercici de propaganda per a consum intern, i els objectius als quals es refereix són senzillament propagandístics i ja coneguts en les pretensions de l'organització terrorista».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris