algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Breus

• Tribunals

Clima polític difícil a Xile L'arquebisbe de Santiago, monsenyor Francisco Javier Errázuriz, qualificà ahir de «difícil» el clima polític a Xile, després de l'arrest de l'exdictador Augusto Pinochet, el 16 d'octubre de 1998 a Londres. En una litúrgia a la catedral Metropolitana, el prelat assenyalà que el clima polític a vegades «està difícil i ha empitjorat en els darrers mesos, però existeix molta gent amb voluntat d'acostament i entesa de diàleg». En la reconciliació «s'avança i es retrocedeix», advertí monsenyor Errázuriz, referint-se al clima polític que viu el país, previ a les eleccions presidencials del 12 de desembre, en les quals els principals candidats són el socialista Ricardo Lagos i el dretà Joaquín Lavín. E.P.

• Medi ambient

Almunia tancarà centrals nuclears El secretari general del PSOE i candidat socialista a la Presidència del Govern, Joaquín Almunia, anuncià ahir que el seu programa electoral inclourà un pla per tancar ordenadament les centrals nuclears al llarg de 15 anys, començant per les dues més antigues l'any 2000, les de Zorita (Guadalajara) i Santa María de Garoña (Burgos). Els socialistes, que recorden que va ser un Govern del PSOE qui va aprovar la moratòria nuclear, ja havien aprovat en el seu congrés de 1997 una resolució advocant per l'abandonament gradual de l'energia nuclear. Durant aquests dos últims anys, un equip d'experts del programa electoral encapçalat per Juan Manuel Eguiagary, que va ser ministre d'Indústria i Energia, i Cristina Narbona, exsecretària d'Estat de Medi Ambient, han estat perfilant un pla per anar fomentant l'energia procedent del gas natural i les renovables amb vistes a substituir les nuclears. E.P.

• Política

Exigència del personal de RTVE L'assemblea estatal de delegats de personal de RTVE reunida ahir acordà demanar a la direcció de l'Ens Públic que «emprengui totes les accions legals necessàries per garantir la defensa de la imatge i professionalitat i honradesa dels treballadors», si el portaveu del PP, Rafael Hernando, no rectifica les seves acusacions sobre una suposada operació d'esborrat de cintes amb imatges desfavorables de Felipe González. Segons aquest comitè intercentres, el comitè d'empresa de TVE-Madrid identificà les cintes al·ludides i constatà que no han sofert cap manipulació. «Aquests imatges existeixen i estan perfectament catalogades i custodiades als arxius de documentació de RTVE», indicà en un comunicat el comitè intercentres. E.P.

• Catalunya

Els joves de CiU volen a ERC El secretari general de les joventuts de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Jordi Xuclà, instà ahir CiU «que considerin molt fermament la possibilitat, la conveniència i el factor positiu que suposaria arribar a un acord programàtic amb Esquerra Republicana de Catalunya» davant l'alternativa del PP. El líder d'aquesta formació, la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Xuclà afirmà que «la proximitat ideològica i programàtica amb ERC en aquests moments és molt més àmplia que la que puguem tenir amb el PP» i que el de CiU és «un llenguatge polític molt semblant al d'ERC». E.P.

• Crònica negra

Mor d'un tret al cap Un home de nacionalitat colombiana va disparar mortalment a la nuca a una dona dominicana a la sortida de la discoteca «Època», situada a la confluència de la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer Mèxic de Barcelona després d'haver-se barallat a l'interior del local. La dona, la identitat de la qual no ha estat facilitada, va ser ingressada devers les 7.30 hores a l'Hospital Clínic de Barcelona on està internada amb pronòstic de mort cerebral irreversible, sense que hagi donat resposta positiva a cap de les anàlisis i escànners practicats, pel qual se la considera ja morta. La víctima, d'uns trenta anys d'edat, va rebre un tret a la nuca del que segons sembla no existeix orifici de sortida i que li va destrossar mig cervell, segons fonts de l'esmentat hospital. E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris